Skyrim'in Ödüllü, Dev Modu Enderal Artık Steam'de

Ender de alsın, siz de alın (ıyyyyk)

SureAI tarafından geliştirilen, Skyrim'in devasa ve efsanevi modu Enderal artık kendi Steam sayfasına kavuştu.

Enderal'ı kısaca özetleyecek olursam Elder Scrolls evreninde geçen yepyeni bir oyun olduğunu söyleyebilirim aslında. Ana Skyrim oyununa dayansa bile bu 'total conversion' modu o kadar çok yeni içerik içeriyor ve bunu öyle kaliteli biçimde sunuyor ki, size bunun bir hayran modu olduğunu söylemeseler rahatça Bethesda'nın elinden çıkmış olduğunu düşünebilirsiniz. Tamam farklı ortamlara ve hikayeye sahip olan oyun Skyrim'in tanıdık kontrollerini kullanırken yeni mekanikler de ekliyordu.

Modun tek kötü yanı Skyrim'in doğrudan üzerine kurulmasını gerektirmesi ve varolan dosyaların bazılarını değiştirdiği ve farklı kayıt klasörü olmadığı için Enderal ile Skyrim arasında geçiş yapamamanızdı. Enderal'ın ayrı olarak yayınlanmasıyla birlikte bu sorun son bulacak, Enderal tamamen ayrı bir oyun olacağından kendi kayıt klasörü de bulunacak ve var olan Skyrim klasörü üzerinde hiçbir değişiklik yapılmayacak. Böylece her iki oyunu da aynı anda kurulu olarak oynayabileceksiniz.

Enderal yalnızca tropik sahiller veya sık ormanlar gibi 'güzel manzaralar' sunan bir oyun değil, neredeyse 150 saate varan oyun içeriği, 30 saatin üzerinde profesyonel seslendirilmiş diyalogları var. Oyunun 2016 yılında Oyun Ödülleri'nde En İyi Hayran Yaratımı kategorisinde ödül aldığını ve NexusMods üzerinden bugüne kadar 200 binden fazla kişi tarafından indirildiğini de hatırlatayım.

Oyunun Steam sayfası açılmış olmasına rağmen yayınlanma tarihi konusunda net bir bilgi yok. Yine de yıl sonundan önce çıkması beklenen Enderal elbette bir hayran modu olduğu için tamamen ücretsiz olacak ve çalışmak için yalnızca Skyrim'e sahip olmanızı gerektirecek. Ayrıca bu versiyonun içinde yaklaşık 20 saatlik oynanış sunan Forgotten Stories DLC'si de bulunacak. Adamlar yalnızca devasa bir mod yapmakla kalmıyor, DLC de yapıyorlar anlayacağınız :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum