Okur Yazısı: 2019'da Oynamayı İple Çektiğimiz Oyunlar

2019 bir an önce gelsin

Geçtiğimiz ay hatırlarsanız bir okur incelemesi yayımlamış ve sizlerden gelen özenli yazıları yayımlayabileceğimizin sinyallerini vermiştik. İşte bu da öyle bir yazı, sevgili Uğur 2019'un bomba oyunlarından oluşan bir liste hazırlamış, umarım siz de beğenirsiniz. - Eser

- o -

2018 yılı video oyunlar açısından yüzümüzün oldukça fazla güldüğü bir yıl oldu. Red Dead Redemption 2, Far Cry 5, Battlefield 5, Call of Duty: Black Ops 4, Forza Horizon 4, Shadow of The Tomb Raider gibi oyunlar 2018’de peş peşe oyun severlerle buluştu.

2019 yılında çıkacak oyunların tarihleri yavaş yavaş belli olmaya başladıkça 2019’un da 2018’den geriye kalmayacağını tahmin ediyorum. Oyun bütçelerinin yükselmesi, daha iddialı tanıtım videolarına bakacak olursak 2019 yılında firmaların özellikle FPS ve rol yapma oyunları arasında iyi bir rekabete gireceğini söyleyebilirim.

Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan 2019 yılında sabırsızlıkla gelmesini beklediğimiz oyunlardan bazılarına bir göz atalım;

1. Anthem

2019-1

BioWare, Mass Effect serisi ile adını tüm dünyaya duyursa da serinin son oyunu Mass Effect: Andromeda çoğu kritik web sitesinden düşük notlar almış ve oyun istenilen başarıyı yakalayamamıştı. Bu yüzden Anthem oyunu ile çok büyük bir çıkış hedefliyorlar ve oyuna gelen ilk tepkiler oldukça olumlu.

Oyuna bakacak olursak genel anlamda bir aksiyon rol yapma oyunu olan Anthem grafik olarak da sınırları zorluyor. Bilim-kurgu temasının hakim olduğu bir ortamda multi-fonksiyonel zırhınızla devasa boyuttaki canavarlara meydan okuyacaksınız.

Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2019

2. Resident Evil 2 Remake

2019-2

Capcom, Resident Evil serisi hayranlarını sonunda dinleyerek serinin en çok tekrar yapılması istenen oyunu olan 2. oyunu Remake olarak piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Oyunun 4K destekli muhteşem grafiklere sahip olmasının yanı sıra yine TPS olarak oynanacağını görüyoruz. Ama bu sefer orijinal oyundaki gibi sürekli değişen kamera açıları olmayacak. Silahla düşmanlarınızı vurma dinamikleri ise tıpkı Resident Evil 4 oyununda olduğu gibi nişan alarak sağlanacak. Hatırlayanlar olacaktır Resident Evil 2 oyununda silah otomatik olarak nişan alıyordu, ekranda silahın ateş edeceği nokta üzerinde bir hakimiyetimiz bulunmuyordu.

Oyunun hikaye sunumu daha fazla duygusallaştırılıp derinleştirilmiş olsa da yine aynı. Raccoon City’deki polis departmanında çalışan Leon Kennedy ile bir anda zombilerin istilasına uğrayan kasabada sıkışıp kalıyorsunuz ve bir çıkış yolu aramaya başlıyorsunuz. Tıpkı orijinal oyunda olduğu gibi Remake’de de oyunun ilerleyen bölümlerinde Claire Redfield karakteri ile de oynayabileceksiniz.

Çıkış Tarihi: 25 Ocak 2019

3. Devil May Cry 5

2019-3

E3 2018 oyunları arasında en çok ses getiren oyun olan Devil May Cry 5 Capcom’un 2019 yılında bize sunduğu 2. büyük oyun olacak. Devil May Cry 4’ten sonraki 11 senelik bekleme süresine değecek türde bir oyun bizleri bekliyor gibi hissediyorum. Oyunun oynanış ve hikaye trailerleri de bu hissiyatımı destekleyecek kadar kaliteli.

Capcom oyun için tam anlamıyla bir devam oyunu dedi. İlk olarak Devil May Cry 4 oyununda oynadığımız Nero karakteri ile oynayacağımız oyun hikaye olarak da 4. oyunun kaldığı yerden devam ediyor. Hack and Slash tarzı oyunların en iyilerinden birisi olmaya aday olan oyun yine çok büyük bir kitle tarafından sene boyunca oynanacak gibi gözüküyor.

Çıkış Tarihi: 8 Mart 2019

4. In The Valley of the Gods

2019-4

Firewatch oyunu ile değişik türde çizgi film tarzı grafikleri ses getiren Campo Santo firması bu kez aynı grafik türünü bir adventure oyununda değerlendirmeye karar vermiş. In The Valley of The Gods ilk çıkan görüntülere bakınca özellikle benim gibi hem antik Mısır hem de adventure tarzı oyunlar ilginizi çekiyorsa sabırsızlıkla bekleyeceğiniz bir oyun haline geliyor.

Oyun 1920’li yıllarda Mısır’da geçiyor. Indiana Jones filmlerindeki gibi mezarları ve gizemleri araştıracaksınız. Bunları renkli ve eğlenceli Rashida karakteri ile yaparken rakibiniz Zora yolunuza taş koymak için elinden geleni yapacak.

Çıkış Tarihi: 2019

5. Tom Clancy's The Division 2

2019-5

Birkaç istisna dışında bir oyunun isminin başında “Tom Clancy’s” yazıyorsa her zaman benim için üst düzey oyunlar olmuştur. The Division 2 oyununun ilk izlenimleri de bundan aşağı kalır değil. 2018’i Assassin's Creed Odyssey ve Far Cry 5 gibi devasa oyunlarla damga vurarak geçen Ubisoft’un 2019 yılında en büyük beklentiye sahip oyunu da The Division 2. Her ne kadar ilk oyuna göre oldukça fazla geliştirildiği açıklansa da yapay zeka açısından yapılan eleştiriler de mevcut. Gerçi henüz çıkmamış bir oyun için kesin bir kanıya varmak yanlışlık olacaktır. Bu yüzden eleştiriler için en azından oyunun çıkmasını bekliyorum.

Oyun bu sefer Washington’da geçiyor ve yine tam bir kaos ortamı hakim. Grafik açıdan önceki oyunu da çok başarılı bulmuştum ama The Division 2 çok daha kaliteli grafiklere sahip. Oyunun PC, Xbox One ve PS4 için aynı anda çıkarılması planlanıyor.

Çıkış Tarihi: 15 Mart 2019

6. Star Wars: Jedi Fallen Order

2019-6

Respawn Entertainment tarafından geliştirilip EA tarafından yayınlanacak olan Star Wars serisinin son oyunu Jedi Fallen Order yine yüksek aksiyon dozu ile oyuncularla buluşacak. Son dönem oyunları ile oyunculardan oldukça fazla eleştiri alan EA bakalım bu oyun ile de eleştirilecek mi? Oyunun tanıtım videoları oldukça etkileyici ama biz birçok oyunda bunun beklentiyi yükseltip oyunun hayal kırıklığı yarattığını gördük. Yine de bir Star Wars hayranı iseniz oyunun çıkmasını dört gözle bekleyeceğinize şüphe yok.

Çıkış Tarihi: 2019

7. Cyberpunk 2077

2019-7

2019’un en çok beklenen rol yapma oyunu olarak lanse edilen Cyberpunk 2077, adından aslında bir çok ipucu veriyor. Gelecekteki cyberpunk temalı bir dünyada geçen oyun etkileyici bir hikayeye ve içinde kendimizi kaybedeceğimiz bir dünyaya sahip. Öyle ki CDPR oyundaki yan görevleri bile Cyberpunk dünyasını anlatmak için muhteşem birer fırsat olarak değerlendiriyor ve bu görevlerin doğuracakları sonuçların dünyaya etki edeceğini söylüyor. Türkçe dil desteğinin olacağının söylenmesinin ardından oyunu daha bir heyecanla beklemeye başladığımızı söyleyebiliriz. Oyunu birinci şahıs perspektifinden oynayacak olmamız rol yapma kısmını sorgulamanıza neden olmasın, shooter kısmı o kadar da baskın olmayacak.

Çıkış Tarihi: 2019

YORUMLAR
Parolamı Unuttum