Ön Siparişe Açılan Hogwarts Legacy, Türkiye'ye Kapalı

Yeni bir Midnight Suns vakası

Midnight Suns'ın tüm dünyada sadece Rusya, Güney Afrika ve Türkiye'de satın alınamıyor olması oldukça dikkat çekici ve anlamsız bir durumdu. Rusya'ya olan ambargolar hepimizin malumu ama "Türkiye ve Güney Afrika ne alaka?" dedirten bir durumla karşı karşıyaydık. Artık elimzide yeni bir vaka daha var.

Hogwarts Legacy tüm dünyada ön siparişe açıldı. Daha doğrusu neredeyse tüm dünyada diyelim, çünkü oyun Rusya, Belarus ve Türkiye'ye kapalı şu an. Rusya ve Belarus yine anlaşılabilir, Türkiye'de ise neden satılmıyor olduğuna dair en ufak bir açıklama yok.

Oyunun Türkiye Steam sayfasında zaten bir ön sipariş düğmesi yok. SteamDB verilerine baktığımızdaysa şöyle bir detayla karşılaşıyoruz:

Oyunun Epic Games Store sayfası ise daha ilginç. Oyun Epic Games Store'da ön siparişe açık görünüyor ama placeholder bir fiyatla ve bu fiyat da tam 9999 TL. Gözü karartıp o fiyattan satın alayım derseniz de "This product is currently unavailable in your region." hatasıyla karşılaşıyorsunuz :)

Anlayacağınız yine saçma sapan bir durumla karşı karşıyayız. Oyun fiyatları zaten anlamsızca yükselirken bir de Türk oyuncular olarak bunlarla uğraşmak zorunda kalmamız ne kadar acı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum