Online Satış Mağazası Very, PS5 ve Xbox Series Siparişlerini İptal Ediyor

Fırsatçılar yüzünden ortalık karıştı

Geçtiğimiz gün fırsatçıların yeni nesil konsol piyasasını nasıl karıştırdığına dair bir haber paylaşmıştık. Bot yazılımlar sayesinde 3.500 (hatta güncel sayının 4.000’in üzerinde olduğu ileri sürülüyor) PS5 satın alıp tekrar satarak hatırı sayılır bir gelir elde eden Crep Chef Notify (CCN) adlı grup, 1.000’in üzerinde Xbox Series X siparişi de verdiklerini ilan etmişti.

Ekibin son açıklamalarından sonra gözler İngiltere merkezli Very isimli online satış mağazasına çevrildi. Kendilerine konu hakkında yöneltilen sorular üzerine Very Group, siparişlerin iptal edildiğini onayladı.

Açıklamada “Bir teknik aksaklıktan dolayı bazı kişilerin PS5 ve Xbox Series X konsolları için kısa bir süreliğine sipariş oluşturabildikleri görüldü. Bu ürünler satışta olmadığı için söz konusu müşterilere, siparişlerin iptal edildiğine dair uyarı mesajları gönderildi. Bu karışıklıktan dolayı özürlerimizi sunarız” denilmiş. Yüksek sayılarda sipariş vermeyen, normal süreçte siparişini verip konsolunu beklemeye başlayan kişiler de bu durumdan etkilenmişler tabii, onlar adına üzücü. Ama Very Group da fırsatçılara karşı bir hamle yapmak durumundaydı, eBay gibi sitelerde konsolların satış fiyatlarını görünce bu durum daha iyi anlaşılıyor (bizdeki 2. el satış sitelerinde de durum pek farklı sayılmaz).

10 Aralık sonrasındaki süreç Batı piyasalarının “Tatil Dönemi” olarak gördüğü döneme tekabül ediyor. İşte bu tatil döneminde 2. parti konsolların satışa sunulması bekleniyor, en azından Sony bu yönde bir açıklama yaptı. Tedarik konusunda böyle bir hamle gelirse 2. elde fahiş fiyattan konsol satışlarının da sonu gelmiş olur. Böyle olup olmayacağını 1-2 hafta içerisinde göreceğiz. Yakından takipteyiz.

YORUMLAR
cavegamer3530
2 Aralık 2020 14:32

Şimdi kafamda bir soru var nezman dükkana gidip bana bi ps 5 sar diyebileceğiz??

Decypher
cavegamer3530
2 Aralık 2020 17:22

Yıl sonundan önce zor :)


Parolamı Unuttum