Opencritic, Cyberpunk 2077’nin Konsol Versiyonlarını Almayın Diyor

Gayet ciddi bir uyarı metni paylaşmışlar

Cyberpunk 2077 ile ilgili tartışmalar tam gaz devam ediyor. Oyunun bunca yıl geliştirilmesine, bir de üzerine o kadar ertelenmesine rağmen hatalarla dolu bir halde çıkması bir yandan, PS4 ve Xbox One versiyonlarındaki fecaat durum diğer yandan, oyuncular isyan noktasına geldi. Haksız da sayılmazlar, öyle değil mi?

Tartışmaya katılanlardan birisi de Opencritic oldu. Açıkçası paylaştıkları metin “Opencritic, kılıçları çekmiş” dedirtecek kıvamda :)

Opencritic’te Cyberpunk 2077 sayfasına gittiğinizde, üst bölümde bir mesaj görüyorsunuz. Mesajda oyunun PC, yeni nesil konsollar ve PS4/Xbox One versiyonları arasında ciddi farklar bulunduğu söyleniyor.

OpenCritic ekibi olarak CD Projekt Red’in incelemelerde kendileri tarafından işlenmiş görüntüleri kullandırdığına (incelemeyi yapanların kendilerinin alacakları görsellerin kullanımına müsaade etmediğine) ve PS4 ile Xbox One versiyonlarını incelemeye yollamadığına işaret ederek bilinçli bir şekilde Xbox One ve PS4 versiyonları ile ilgili gerçeği sakladığını düşündüklerini ifade ediyorlar. Bu uyarı mesajının Şubat 2021’de kaldırılacağı da belirtilmiş.

Bu arada CDPR içerisinde geliştirici ekibe ödenecek bonuslar ile ilgili bir e-postanın içeriği Bloomberg tarafından haberleştirilmişti. Buna göre Metacritic'te 90 puan ve üzerinde bir ortalama tutturulması halinde çalışanlara bonus ödemesi yapılması kararı alınmış oyun çıkmadan önce. Oyunun sadece belli yerlere gönderilmesinin ve sadece PC incelemelerinin yapılmasının sebebinin de bu bonusu garantilemek olduğunu söyleyen OpenCritic'in eleştirilerini şu sayfadan okuyabilirsiniz. Bu metnin özet ifadesi şöyle olmuş: "Yaptıklarının yanlış olduğunu bilerek yaptılar. Yaptıkları tam olarak aldatıcı, bencilce ve sömürücü bir uygulamaydı. Yine de yaptılar."

OpenCritic meseleyi epey ciddiye almış görünüyor -ki zaten beklenen de tam olarak bu. Sonuçta ortada bariz bir sorun var ve birilerinin bu soruna işaret etmesi gerek. CDPR cephesinden konu ile ilgili bir açıklama gelecek mi bakalım.

 

YORUMLAR
İses
15 Aralık 2020 16:36

Güvenilir firma yoktur,iyi ürün vardır.

 

dacencoldfire
15 Aralık 2020 16:27

Arkadaş nereden tutsan elinde kalıyor mevzu, o zaman niye ertelemeler için olabildiğince kusursuz çıkması için erteliyoruz falan dediniz, çıkın diyin o zaman, developerlar bizi kandırdı, dış güçler kodumuzu çaldı felan, te allam, hem oyuncuların hem yatırımcıların bu kadar güvenini kaybetmektense baştan ilk ertelemede 1 sene erteliyoruz deseniz daha az değer kaybederdi şirket.

G.N.C.R
15 Aralık 2020 15:42

Oyunun gerekenden erken çıkacağını biliyordum. Zaten yıllarca beklemişiz, birkaç ay daha beklenebilirdi.

Orcuncharted
15 Aralık 2020 14:59

Ben bir de ön-sipariş ile aldım ha PS4 versiyonunu :D :D Ama bekleyeceğim... Bu oyunu elbet düzelteceklerdir. Teknik sorunları giderilsin, yeter... Bir daha headshot çektiğimde oyunun çökmesi ile karşılaşmak istemiyorum mesela :D :D

Parolamı Unuttum