Orijinal Doom'u id Tech 4 Motoru İle Tanıştıran Mod Oldukça Etkileyici

46 dakikalık oynanış videosu bile mevcut

Yaklaşık altı sene önce ortaya çıkan Doom Reborn modu, yavaş yavaş vadettiği her şeyi gerçekleştirmeye başlıyor. Orijinal Doom ve Doom 2'yi, Doom 3'ün kullandığı id Tech 4 motoruna taşıyan bu mod, pek çok gönüllünün de işe el atması ile beraber son halini almaya başladı.

Modun yeni güncellemesinin en önemli özelliği artık Doom 3'e ihtiyaç duymuyor oluşu. ModDB'deki açıklamalara göre artık id Tech 4 motorunu ayrı şekilde indirip çalıştırabiliyorsunuz. Sadece bu motorun büyüklüğü 1.3GB olsa da bu yöntem, Doom 3'ü bilgisayarınıza indirmekten çok daha mantıklı görünüyor.

Aşağıdan izleyebileceğiniz 46 dakikalık oynanış videosunda modun yapabilecekleri gösterilmiş. İkonik bölümlerden bazılarını gördükçe inanın canım Doom'a geri dönmek istedi.

Tabii ki modun hala eksikleri bulunuyor. Örneğin kayıt alamıyor ve yükleyemiyorsunuz. Yine de her bölümü bitirdiğinizde oyun size bölüm seçme hakkı tanıyor. Silahlarınızın da bölümden bölüme geçerken sıfırlandığını belirtelim. Bu durum ileride sorun yaratabilir gibi görünüyor.

Modun sayfasına buradan gidebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum