Orta-Dünya'nın En Önemli Hikayelerinden Gondolin'in Düşüşü Kitap Oluyor

Heyecanla beklenecek bir kitap

Geçen sene Tolkien Derneği'nin başkanlığını bırakan 93 yaşındaki Christopher Tolkien muhtemelen son bir eserle daha karşımıza çıkıyor ama ne eser! Orta-Dünya'nın en önemli şehirlerinden biri olan Gondolin'in düşüşünü anlatan The Fall of Gondolin, yani Gondolin'in Düşüşü 30 Ağustos'ta okuyucularıyla buluşacak. Harper Collins tarafından yayınlanacak olan kitap umarım en kısa sürede dilimize de çevrilir de Türk Tolkien hayranları da bu keyfi yaşarlar.

Gondolin'in Düşüşü J.R.R. Tolkien'in yazdığı ilk Orta-Dünya hikayesi olarak biliniyor. İlk olarak Silmarillion'da bahsi geçen (23. bölüm - Of Tuor and the Fall of Gondolin) bu hikayeyi artık çok daha kapsamlı olarak okuyabileck ve dillere destan bir güzelliğe sahip şehrin karanlık güçlerce nasıl yerle bir edildiğini öğreneceğiz. Kitapta ayrıca Tolkien'in bugüne kadar yazdığı en büyük çaplı savaşa da şahit olacağız.

> Yüzüklerin Efendisi Dizisinin Maliyeti İçin Uçuk Rakamlardan Bahsediliyor

Kitap, The Silmarillion'dan çıkan hikayeler üçlemesinin de son kitabı olacak (ilk ikisi Hurin'in Çocukları ve Beren ile Luthien'in Hikayesi idi). İthaki Hurin'in Çocukları'nı yayınladı, Beren ile Luthien'i de yayınlayacak, bu durumda Gondolin'in Düşüşü için de adres belli diyebiliriz. Kitabın çizimlerini ise Yüzüklerin Efendisi deyince akla gelen ilk isimlerden biri olan Alan Lee yapmış.

Aşağıda kitabın kapağını görebilir ve şimdiden benim gibi gün saymaya başlayabilirsiniz:

 
YORUMLAR
Parolamı Unuttum