Overwatch 2'de, Orisa Ve Doomfist'e Gelecek Değişimler Belli Oldu

Doomfist'in DPS devri bitiyor...

Uzun süredir geliştirilme aşamasında olan Overwatch 2, yavaş yavaş aramıza katılmaya hazırlanıyor. Her hafta Overwatch 2’yi ilgilendiren içeriklerle karşımıza çıkan Blizzard, bu kez oyunun metasını değiştirecek karakter düzenlemelerini bizlerle paylaştı. Doomfist ve Orisa, değişimden geçecek ilk karakterler olacak.

Daha önceden açıklandığı üzere Doomfist, Overwatch 2’de bir tank rolüne bürünecek. Doğal olarak daha fazla can ve zırha sahip olacak karakterimiz, hayatta kalabilmesine olanak sağlayan yeteneklere de kavuşuyor. Power Block isimli yeni yetenek, bu amaca hizmet edecek.

Uppercut yeteneğinin yerine gelen Power Block, önden gelen saldırıları durdurmanızı sağlayacak. Aynı zamanda bu yeteneği kullanırken aldığınız hasar, Rocket Punch yeteneğinin güçlenmesine yol açıyor. Böylece Doomfist, çok daha hızlı ve yüksek hasarlı bir Rocket Punch kullanabiliyor.

Uppercut ile birlikte kullanılan Seismic Slam yeteneği de artık Winston’ın standart zıplama yeteneği gibi çalışacak. Düştüğü noktada hasar verecek bu yetenek, karakterli de yavaşlatacak.

Orisa’nın çehresi ise tamamen değişiyor. Bariyeri, ultisi ve Halt! yeteneği tamamen değişen Orisa, daha çok DPS odaklı bir karakter haline gelecek. Blizzard, karakterin standart silahında bir değişim yaparak daha güçlü saldırılar gerçekleştirmesini sağlayacak. Bu silah artık şarjör değiştirmek yerine “ısınma” mekaniğini kullanacak.

Bariyer yeteneğinin yerine ise Energy Javelin adlı yeni bir saldırı yeteneği ekleniyor. Bu yetenek ile Orisa mızrağını rakiplerine fırlatacak. Fırlatılan mızrak isabet halinde rakipleri sersemleterek geriye doğru itecek. Eğer rakip bu yetenek ile duvara sabitlenirse hasar artışı gerçekleşecek.

Orisa, yeni ultisi ile rakiplerinin içerisine zıplayabilecek. Fortify yeteneği otomatik olarak çalışacak ulti esnasında güç toplayacak Orisa, ateş tuşu ile topladığı gücü patlatacak.

Overwatch 2’ye olan merakımız günden güne artıyor. Bakalım oyuncular 26 Nisan’da başlayacak kapalı beta sürecinde oyundan ve bu değişimlerden memnun kalacak mı?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum