Overwatch'ın Denge Değişiklikleri Ve Rekabet Modu Yolda

McCree artık tankları o kadar da üzmeyecek

Overwatch'ın iki karakterinde dengeleme değişiklikleri yapılacağı, oyun yönetmeni Jeff Kaplan tarafından açıklandı. Kaplan, Eurogamer'a verdiği röportajda McCree ile D.Va'nın daha dengeli olması için çalıştıklarını belirtti ve oyunun rekabetçi modu hakkında yeni bilgiler paylaştı.

Öyle gözüküyor ki, McCree'nin şu an biraz (!) fazla güçlü olduğunun Blizzard da farkında ("Its High Noon"u duyunca kaçacak köşe aramayan var mı?). Can havuzu az olan kahramanların dışında tankları bile bir çırpıda eritebilen McCree, değişikliklerin ardından oyuncuların korkulu rüyası olmayacak.

"McCree'nin Tracer, Genji ve Reaper gibi kahramanların karşısında güçlü olmasını istiyoruz. Fakat tankları bile eritebilmesinden pek de memnun değiliz," diyor Kaplan. Firmanın planı, McCree'nin sağ fare tuşu yeteneği olan "Fan the Hammer" saldırısının hasarını düşürmek. Böylece tankların hayatta kalma şansı artacak.

McCree'nin fazla güçlü olduğu yönündeki görüşlerin yanında D.Va'da ise durum tam tersi. Kendisi mobil bir tank olmasına rağmen hem hayatta fazla kalamıyor hem de hasarı diğer tanklara göre oldukça düşük. Fakat Blizzard, D.Va'yı bu iki konuda da değiştirmeyi planlamıyor. Kaplan'a göre D.Va'nın ya hayatta kalma özelliği güçlenecek ya da hasarı; fakat ikisi birden değil.

Blizzard'ın önceliği şu anda McCree'de. Firmaya göre D.Va, her ne kadar diğer tanklara göre biraz daha güçsüz durumda olsa da, McCree'nin yarattığı kadar büyük bir sorun teşkil etmiyor. Bu yüzden D.Va'nın dengeleme değişiklikleri, McCree'den sonra oyuna dahil olacak.

Dengeleme değişiklikleri dışında, Overwatch'ın dereceli modunun da yolda olduğu Kaplan tarafından belirtildi. Oyunun alfa ve kapalı beta testinde bulunan, fakat firmanın üstünde çalışmak için oyundan çıkardığı sistem yenilenmiş hali ile yakında oyunculara sunulacak. Haziran ayının sonuna doğru eklenmesi planlanan sistemde, tıpkı League of Legends'taki gibi bir dinamik sıra özelliği bulunacak. Oyuncular istedikleri kadar arkadaşları ile birlikte dereceli maçları oynayabilecek. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum