“Oyunlar Takas Ediliyor, Çünkü…”

Mad Max yapımcılarından açıklama

Yeni jenerasyon konsolların detay bilgilerinin açıklanmasıyla birlikte en çok konuşulan konulardan biri de oyunlarına verdikleri takas ve ikinci el satış destekleriydi hiç şüphesiz. Bu konuda ezici bir üstünlükle galip gelen PlayStation 4’ün yanında oyunların neden bunca takas edilme eylemlerinin içerisinde bulunduğu da hala soru işaretleri içerisinde.

Mad Max ve Just Cause yapımcıları bu konuda keskin bir fikre sahip. Oyunlar takas ediliyor, çünkü çok kısalar. Bu durum insanları oyuna sahip kalmak için teşvik etmiyor.

Edge’e yaptığı açıklamada 8 ila 10 saat arasındaki standartlaşmış oyun sürelerinin yetersiz kaldığını belirten Sundberg, bir daha oynanmayacak bir oyunun elde kalmasının mantıksız olduğunu söylüyor.

Just Cause ile yüzlerce saat oyun deneyimi sundukları için bugün ikinci el oyun dükkanlarında kendi oyunlarına az rastlanır olduğunu da ekleyerek, narsistliği de unutmuyor Sundberg.

Berkan Cesur, ortalama bir gelir ile daha çok oyuna sahip olmanın yolunun ikinci el oyun sektörü olduğuna inandığı diyarlardan bildirdi.  

YORUMLAR
Parolamı Unuttum