Palworld'e Başlamadan Önce Bilmeniz Gereken 7 Şey!

Maceraya hazır olun

Palworld ateşi, yazıyı okuyan pek çok okuyucumuz gibi, beni de sarmış durumda. Fakat oyunda harcadığım saatlerin ardından, Palworld’ün pek de elinizden tutan bir oyun olmadığını fark ettim. Bu nedenle de sizlere, ufak da olsa bir başlangıç rehberi hazırlamak istedik.

İşte Palworld’e başlarken bilmeniz gereken 7 şey!

Base İnşası

Siz de benim gibi aceleci oyunculardansanız, ilk base’inizi spawn bölgenizin yakınına kurmuş olabilirsiniz. Korkmayın, bu bir hata değil. Fakat Palworld’de, toplamda 3 base kurma hakkınız var. Bu nedenle de diğer iki base’in konumunu doğru seçmeniz epey büyük önem taşıyor.

Her şeyi otomasyon ile halledebilmek mümkün değil öncelikle onun altını çizeyim. Daha doğrusu, doğru Pal’ler ve doğru bir base konumu bulmazsanız her şeyi kendiniz yapmak durumundasınız. Yani sizin için çalışan Pal’leriniz varken, hamallığa gerek yok…

Örneğin ağaç ve taş madenlerini sınırsız şekilde kullanabileceğiniz yapılar mevcut. Fakat “ore” (biz demir diyelim buna bundan sonra), kömür ve kristal gibi çok daha önemli madenler için kazmanızı sırtınıza yükleyip belli bölgelere gitmeniz gerekiyor.

İşte tam da bu nedenle size bir “demir” üssü gerek. Peki bu ne demek? Hemen açıklayayım.

Reddit’ten ya da internet üzerinden bulabileceğiniz bazı demir madeni bölgeleri mevcut. Bu bölgelerde birden fazla demir madeni bulunduğu için bulunmaz nimetler oluyorlar. Hatta bazı bölgelerde hem kömür hem de demir kayaları ile karşılaşmak mümkün. İşte tam buraya bıraktığınız bir Palbox, ileride sırtınızdan epey yük alıyor.

Madencilik yeteneği yüksek Digtoise gibi Pal’leri bu bölgeye ekliyor ve rahatlıkları için ufak bir base kuruyorsunuz. Ardından taşımacılık yeteneği olan Pal’lerinizi de buraya ekliyor ve pasif şekilde gerekli madenlerinize kavuşmaya başlıyorsunuz. Çünkü Palworld’de, bu maden kayaları bir günde geri spawn olabiliyor.

Özellikle demir, oyunun her anında işinize yaradığı için doğru bir “ore base’i” kurmayı unutmamak gerekiyor.

Ben şu bölgeleri tercih ediyorum:

Fort Ruins’in hemen üstündeki sadece demir madenine sahip bölge. Koordinatları: (157, -395)

Small Settlement’ın hemen sol çaprazında kalan ve yine demir madenleri ile dolu bölge. Koordinatları: (10, -522)

Bir de hem kömür hem de demir madenleri bulunduran şu bölge. Koordinatları: (190, -40)

Otomasyon İçin Acele Etmeyin

Oyunun en başlarında işleri otomatiğe bağlamaya çalışmak, hem sizin hem de kaynaklarınızın çabuk tükenmesine yol açabilir. Bu nedenle acele etmenize gerek yok. Palworld’de açabileceğiniz tonla teknoloji ve ilerleyebileceğiniz tam 50 seviye var. Hem dünyayı keşfetmek hem de daha güçlü hale gelebilmek adına cebinizdeki kaynakların tamamına ihtiyaç duyacaksınız.

Keşfetmek demişken araya bir ipucu daha sıkıştırayım. Spawn olduğunuz bölgede kısa sürede Nitewing isimli Pal’ın dolaştığını göreceksiniz. Nitewing, doğru yetenek kombinasyonları ile oyunun hem en güçlü Pal seçeneklerinden biri hem de ilk bölümlerde sizin yükünüzü taşıyacak muhteşem bir arkadaş. Kısa sürede kendisine bir eyer takın ve dünyayı keşfetmek çok daha kolay hale gelsin.

Ağırlık Sorunları

Tabii ki bu kadar keşif, madencilik ve toplama işi üstünüzdeki yükü artıracak. Palworld bu konuda inanılmaz hassas. Taşıma seviyenizi aştığınızda önce koşamıyor, daha da aşarsanız yerinize sabitleniyorsunuz. Bu konuda da birkaç önerim var.

Özellikle oyunun ilk başlarında maden taşımak işkence haline geliyor. Fakat bunun için de kullanabileceğiniz bir Pal var: Cattiva.

Oyunun ilk bölgelerinde karşınıza çıkan bu pembe kediler, pasif yetenekleri ile size epey yardımcı olabiliyor. “Cat Helper” isimli bu pasif, taşıma gücünüzü 50 kg kadar artırarak fark yaratıyor. 50 kg tek başına yeterli görünmeyebilir. Fakat maden seanslarınıza 5 tane Cattiva ile giderseniz, ekstra 250 kg ağırlık taşıyabiliyorsunuz.

Buna ek olarak stat ekranından da taşıma kapasitenizi artırmanız mümkün. Lakin ilerleyen seviyelerde de olsa, maden seanslarımda maksimum verim için 5 Cattiva kullanmayı sürdürdüm ben.

Pal Türleri

Bu yoğun dönemde Pal dostlarınız ile çok ilgilenemiyor olabilirsiniz. Özellikle boss savaşlarında kendi yanınızda taşıdığınız güçlü Pal’lar ciddi hasarlar alıp yaralanabiliyorlar. Bunun için boss savaşlarına girmeden önce girdiğiniz boss’un türünü öğrenmeniz mühim.

Esinlendiği diğer oyun gibi *öhöm* Pokemon *öhm*, Palworld’de de Pal’ların türleri var. Ve aynı orada olduğu gibi bu türler birbirleri arasında bir ahenge sahipler. Örneğin elektrik tipindeki Pal’lar, su tipindekilere daha yüksek hasar verebiliyor. Aynı durum ateş tipi ve buz tipi arasında da geçerli. Bu türleri savaşlara girmeden önce değerlendirmek önemli.

Bir diğer önemli detay ise savaşta yaralanan Pal’larınız ile ilgili. Diyelim savaşa girdiğiniz Pal’lardan birisi ağır yaralandı ve kullanılamaz hale geldi. Kendisini Palbox’a atmanıza gerek yok. Yoğun bir günün ardından yatağınıza girdiğinizde, bu Pal’ın mucizevi bir şekilde uyandığını göreceksiniz. Bu sayede de en güçlü Pal’larınızdan ayrılmak zorunda kalmayacaksınız.

Tecrübe Puanı

Oyunun ilerleyen safhalarında, özellikle 30. Seviyeden sonra, gelişme hızınızın ciddi anlamda azaldığını fark edeceksiniz. Eğer son seviyeye en hızlı şekilde ulaşmak istiyorsanız, en iyi seçenek her Pal’dan 10’ar tane tutmak.

Herhangi bir Pal’ı tuttuğunuzda ekranınızın sağ alt kısmında bu Pal’dan daha önce kaç tane tuttuğunuzu göreceksiniz. Her Pal size ekstra tecrübe puanı kazandırırken, aynı Pal’dan 10 adet tuttuğunuzda yüksek bir tecrübe puanı ile ödüllendiriliyorsunuz. Bunu yapmak da çok zor değil.

Diyelim bir Pal’dan 10 tane tutmak istediniz. Bulunduğu bölgeye gidip hepsini topladıktan sonra, tekrar ışınlanıp yeniden bölgeye dönmek Pal’ların tekrar spawn olmasına olanak sağlıyor. Hem böylece bu türün “shiny”, pardon, “lucky” versiyonlarını da tutma imkanınız doğabiliyor. Tabii bunun tamamen şansla alakalı olduğunu söyleyeyim.

Buraya bir de bulunması zor “high quality pal oil” detayı da ekleyeyim. İlerleyen safhalarda silah ve mermi üretimi için gerekli olan bu materyali, çöl bölgelerinde Digtoise ve Dumud gibi Pal’ları yakalayarak toplayabilirsiniz.

Yemekler

Bir ufak ipucu da yemeklerden gelsin. Palworld’de pişirdiğiniz ya da çiğ bıraktığınız yemeklerin tamamının süresi mevcut. Yani bu süre tükendiğinde bozluyor ve ortadan kayboluyorlar. Diyelim 300 tane meyveniz var. 3 dakika içerisinde her biri envanterinizden düşüyor. En azından hepsi aynı anda kaybolmuyor, o da bir şey…

Bunları nasıl saklayabilirsiniz? Bir buz tipi Pal ve buzdolabı kullanarak elbette. Lakin zaman zaman, oyunun da hala erken erişimde olmasından ötürü, Pal’lar isteklerinizi yerine getiremeyebiliyor. Ve dolapta saklamaya karar verdiğiniz en iyi yemeklerinizin sayısını azalmış şekilde buluyorsunuz. Bununla karşılaşmamak için bir yöntem var.

Eğer yemeği ocakta pişirip bırakırsanız, yemeklerin “çürüme” geri sayımı başlamıyor. Böylece sevdiğiniz yemekleri çok daha uzun süre boyunca taze tutabiliyorsunuz. Bunun için iki adet cookpot yapıp birini sadece bu işlem için kullanabilirsiniz.

Dodge Tuşu

Daha da ilginç olan şey ise “kaçınma” tuşu. Oyun size hiçbir anında böyle bir tuş olduğunu söylemiyor. PC’den oynayanlar için “CTRL” tuşu olan bu tuş, her savaşta size fayda sağlayabiliyor. Bu nedenle gerçek anlamda işlevi büyük.

Silah kullanırken dahi kullanabildiğiniz kaçınma tuşu, boss savaşlarında olmazsa olmazlarınızdan oluyor.

YORUMLAR
Annarose
23 Şubat 2024 13:48

OMG You shared the information I really needed! Thank you very much! We really need so much useful information. I'd like you to share more! I also want to share the baby in yellow to you!

Parolamı Unuttum