Paradox, Crusader Kings 3 DLC'lerine Zam Yapacak

13 Eylül'den itibaren zamlı tarife

Crusader Kings'in geliştiricisi ve yayıncısı Paradox, oyunun DLC paketlerinin fiyatını iki katına çıkaracağını açıkladı.

11 Eylül'den itibaren geçerli olacak olan tarifeye göre oyunun normalde 7$ olan Flavour Pack DLC'leri (Northern Lords ve Fate of Iberia), bu tarihten sonra 13$'dan satılmaya başlayacak.

Northern Lords'un bizdeki fiyatı 17 TL, Fate of Iberia ise sadece 13,5 TL. Yani biz bu DLC'leri gerçekten de çok düşük bir fiyat karşılığında oynuyoruz. Paradox yaptığı açıklamada sadece dolar fiyatlarını belirtmiş, dolayısıyla diğer bölgelerde zam oranları farklılık gösterebilir. Paradox'un bir süre önce Steam'deki tüm fiyatlarına yaklaşık %30 civarı zam yaptığını hatırlatayım. Yine de yerel fiyatlandırmada bir değişiklik yapmamışlardı ve zamlı fiyatlar bile bizim için son derece uyguna geliyordu.

Paradox bu DLC zammının sebebinin "bu tür içeriklerin genel değerini daha iyi yansıtmak için" olduğunu söylüyor. Yani Flavour Pack tarzı DLC'ler bundan sonra daha yüksek fiyattan satılacak.

Bu değişiklik ana oyunun veya Royal Court genişlemesinin fiyatını etkilemeyecek. Ayrıca Paradox "bu değişiklik gerçekleşmeden önce DLC'leri düşük fiyattan almanızı öneririz" de diyor. Keşke tüm yayıncılar zam haberlerini böyle erkenden verse, Sega ve 11bit Studios örneklerinde olduğu gibi bir sabah kalktığımızda oyun fiyatlarının 4 katına çıktığını görüp şoke olmasak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum