Paradox, Hardsuit Labs'ı Bloodlines 2'nin Geliştiriciliğinden Aldığını Açıkladı!

Artık 2021 de hedef dışı

Paradox Interactive'den az önce şaşırtıcı bir açıklama geldi: Vampire the Masquerade: Bloodlines 2'yi artık Hardsuit Labs geliştirmeyecek! Paradox oyunu Hardsuit Labs'in elinden aldı, çıkış tarihi de 2022 ve ötesi olarak değiştirildi.

Oyun duyurulduğu günden beri oldukça sıkıntılı bir geliştirme süreci yaşıyordu bildiğiniz üzere. Sürekli ertelemeler, oyunun önemli isimlerinin tek tek projeden çekilmesi, Bloodlines'ın baş yazarı Brian Mitsoda ve kreatif direktörü Ka'ai Cluney'in kovulması vs derken tam bir yılan hikayesine dönmüştü oyun. Son olarak 2020'nin son ayına girdiğimizde Bloodlines 2'nin 2021'in ilk yarısına yetişmeyeceği söylendi, şimdiyse çıkış tarihi uzunca bir süre ertelenmiş oldu.

Oyunun Steam sayfasına girdiğinizde artık geliştirici kısmının boş olduğunu görüyorsunuz, Paradox'un projeyi kime vereceği henüz açıklanmadı yani.

Paradox'un yayınladığı yıllık raporda, oyunun çıkışını daha da ertelemeye ve 2021 yılında çıkarmayacakları söyleniyor. Hardsuit Labs'ın oyunun ana geliştiriciliğinden alındığını, oyunun tamamlanması için yeni bir stüdyo ortağıyla işbirliğine başladıklarını söylemişler. "Bu zor bir karardı, ama oyunun hak ettiği kaliteye ulaşması için bunun doğru yol olduğuna ikna olduk" diyor Paradox.

Bloodlines 2'nin resmi web sayfasında da açıklama yapılmış, Paradox Hardsuit Labs'a bugüne kadarki çabalarından ötürü teşekkür ediyor, oyunun temellerini atmakta çok iyi bir iş çıkardıklarından bahsediliyor ve "umarım siz oyuncular da Bloodlines 2'ye katkılarını takdir edeceksiniz" deniyor.

Ayrıca kesin bir çıkış tarihi söyleyemedikleri için artık oyun için ön sipariş de alınmayacağı belirtilmiş. Yine de şu an için Steam ve Epic Games Store'da 92 liralık fiyat duruyor, yani ön siparişe henüz kapanmamış oyun.

Oyunun geliştiriciğinin kime verildiğini çok merak ediyorum, bu tür oyunlarda tecrübeli bir stüdyo değilse onca yıldır heyecanla beklediğimiz Bloodlines 2'nin iyice bir fiyaskoya dönüşmesine tanık olma ihtimalimiz çok yüksek.

YORUMLAR
Kaan
23 Şubat 2021 18:16

Herşeye en baştan başlamaları bence daha hayırlı olmuş. Hardsuit labs bu işi beceremiyordu, yeni bir ekip ile yola devam etmek akıllıca bir karar. Keşke en başta bu karar alınsaydı.

Srinelli
23 Şubat 2021 12:04

ben bu oyunu hep almak istedim ama icimden bir his oyun fos ve kotu cikacak diyip durdu ve almamistim. Hala da ayni fikirdeyim nedense. ozellikle paradox varken isin icinde hep temkinli oldum. ama paradox u takdir ettim. ne pahasina olursa olsun gelistiriciyi bile devreden cikartacak kadar onem veriyorlar. cdpr ve cyberpunk 2077 sandigimizdan daha etkili oldu sanirim sektorde.

creepylord
Srinelli
23 Şubat 2021 12:08

:) Bir müsibet bin nasihattan iyidir diye boşuna dememişler. CP2077 olayı yaşanmasaydı muhtemelen ite kaka çıkartacaklardı.


sSnake
23 Şubat 2021 11:29

Microsoft illa stüdyo satın alımlarına devam edecekse şu Paradox ucubesini satın alıp vursun kırbacı vursun kırbacı istiyorum. Ya da EA alsın sonra hepsini kovup dağıtıp kapatsın. Eldeki IP'eri de zaten ezelden beri DLC bağımlı yapımlardı yakışır EA portföyüne.

allalla
23 Şubat 2021 11:28

Ön sipariş ile almıştım oysa.

İade edeceğim sanırım.

sSnake
allalla
23 Şubat 2021 11:30

Hala sanıyor musun? Ben Mitsoda gittiği gibi ettim.


Parolamı Unuttum