Paragon'un Oynanış Şekli Tamamen Değişiyor

Epic Games'ten epik hareketler (baaak laf oyunu!).

League of Legends'a binlerce saatimi feda ettikten sonra bir daha MOBA oynamayacağım diye yemin ettim.

Ama arada sırada yeminimi Heroes of the Storm ile kırıyorum. Neden? Çünkü bir maç en fazla 25 dakikamı alıyor, küfür kıyamet yok, yedi ceddime sövüldüğünü duymadığım için kafam rahat. Lakin en önemli etken maçların kısa sürmesi. Bir oyun bir maç için benden 45 dakikamı ya da DOTA 2 gibi bazı zamanlarda 1 saatten fazlasını istediğinde artık "Dur bakalım sen orada," diyorum. Ama halen göz ucuyla MOBA'lara bakıyorum ve içlerinde en çok ilgimi çekmeyi başaran Epic Games'in Paragon'u.

Oynanış süresi ve akıcılık konusunda Paragon'a müthiş değişiklikler geliyor beyler&bayanlar. Tek cümleyle özet geçmem gerekirse oyunun oynanış hızı aklınıza gelebilecek her konuda arttırılıyor. Cesur bir karar ama yapımcı Epic Gameshedeflerinin en baştan bu olduğunu oyunculara aksiyonun bol olduğu bir oynama tecrübesi sunmayı hedeflerini açıkladı. Peki hızlandırma hangi noktalara gelecek? Her şeye! Karakterlerin hareket hızı, yeteneklerin geri sayım sürecinin kısaltılması, animasyonların hızlanması, saldırı hızınızın arttırılması...

Epic Games oyuncuların yeni karakter hızlarına alışmaları için bir kaç oyun atmalarının yeteceğini söylüyor. Bununla beraber hasar, zırh, mana hesaplamaları ve can değerleri de baştan değerlendirilmiş. Bütün kahramanlar tekrar gözden geçirilmiş ve değiştirilmiş. Yeni hasar türleri oluşturularak oyuncunun buna karşı alacağı zırhı daha iyi değerlendirebilmesi sağlanmış. Fakat "Physical" ve "Energy" saldırı türleri "Power" adında tek bir noktada toplanmış. 

Epic Games bütün bu değişikleri bir aksiyon MOBA'dan ne bekleniyorsa onu verebilmek için yaptıklarını söylüyor. Oyunun hızlanması maçların da kısalmasına neden olacağı için cüzdanım ufaktan ufaktan Paragon'a yanaşıyor. Değişikliker bugünkü yama ile gelecek ya da halihazırda gelmiş bile olabilir. Paragon yüklü değil, kontrol edemiyorum. Satın alıp, etsem mi acaba?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum