Pathfinder: Wrath of the Righteous, Kickstarter Hedefine Rahatça Ulaştı

İlk oyun gibi olmaması temennimiz

Owlcat Games, Pathfinder masaüstü rol yapma sistemini temel alan ilk izometrik CRPG Pathfinder: Kingmaker'ı da Kickstarter yoluyla finanse etmişti, ancak ortaya çıkan ilk ürün oyuncuları tatmin etmekten bir hayli uzaktı. Oyun son derece dengesiz bir zorluk seviyesi sunuyordu, pek çok hatası vardı, mekaniksel olarak rahatsız edici bazı özelliklere de sahipti. Oyunu ilk haftalarda oynamaya kalktığınızda sürekli yeni bir hotfix ile karşılaşıyordunuz ve bunlar öyle ufak tefek de değildi, 4 - 5 gb büyüklüğünde yamalar bekliyorduk süreki.

O yüzden oyunun ilk zamanlarındaki incelememde "Bu kadar gömdükten sonra oyunu öneriyor muyum? Evet öneriyorum ama hemen değil. Bırakın hatalar iyice düzeltilsin, dengeler yerine daha bir otursun, zırt pırt güncelleme gelmemeye başlasın." demiştim. Sonrasında Owlcat oyunu toparlamak için elinden geleni yaptı, aksaklıkların büyük kısmını düzelttiler, eleştirileri dikkate alarak yeniliklere gittiler ve herkese oyunun Enhanced Edition versiyonunu ücretsiz sundular. Baştan karşımıza çıkması gereken oyuna sonradan kavuştuk, ama yine de bu kararlılıklarıyla oyuncuların gönlünü almayı da bildi Owlcat.

İşte tam da bu yüzden, Pathfinder: Kingmaker'ın devamı diye nitelendirebileceğimiz Wrath of the Righteous için Kickstarter kampanyası başlattıklarında, hedefe ulaşmaları bir gün bile sürmedi :) Aslında Owlcat'in bu oyunu yapmak için yeterli parası var, yine de bütçelerini büyütmek ve oyuna ilgi çekmek için bu yola girmiş gibi görünüyorlar. Kendilerine 300,000$ hedef koyan stüdyo, şimdiden 900,000$'a yaklaştı bile.

Yeni oyunun içeriği de oldukça ilgi çekici görünüyor, birbirinden tamamen farklı altı Mythic yola girerek karakterimizi güçlendireceğiz, işin içinde İblis Lordları, Abyss falan da olacak. Seçtiğimiz yol hikayeyi çok farklı yönlere götürecek ve dünyayı da değiştirecek.

Dediğim gibi ilk oyunu zamanında fena gömmüş olsam da Wrath of the Righteous için heyecanlıyım. Steam sayfası açılır açılmaz da istek listeme eklerim zaten.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum