Pathfinder'ın Geliştiricisinin Yeni Oyunu Starfinder RYO'su Mu?

Owlcat'ten yeni oyuna dair ipucu geldi

Pathfinder: Kingmaker ve Pathfinder: Wrath of the Righteous ile Pathfinder'ı PC oyuncularıyla buluşturan Owlcat Games şimdiden sıradaki oyunları üzerinde çalışmaya başladı bile. Yeni oyunun da muhtemelen bir Pathfinder RYO'su olacağı düşünülüyordu ama whatisnext.owlcat.games sitesine girdiğinizde üç gezegen ve irili ufaklı asteroidler görüyoruz. Bu da Owlcat'in yeni oyunuyla uzaya çıkmaya hazırlandığını gösteriyor.

Peki hem Pathfinder'a benzeyen, hem de uzayda geçen ne var? Tabii ki Starfinder!

Starfinder, Pathfinder'ın yapımcısı Paizo'nun 2017 yılında çıkardığı ve uzayda geçen bir RYO settingi. Kuralları Pathfinder ile aynı ama bu sefer klasik fantastik ırklar ve sınıflar yerlerini onların bilimkurgu karşılıklarına bırakmış. Örneğin burada Biohacker, Vanguard, Technomancer, Witchwarper gibi sınıflar var.

Starfinder her ne kadar Pathfinder ile aynı evrende (ya da aynı güneş sistemi diyelim) geçiyor olsa da aralarında çok fazla zaman farkı var, Pathfinder maceralarının geçtiği Golarian gezegeni de bu zaman içerisinde yok olmuş zaten.

Owlcast Games oyunlarını zaman içerisinde geliştiren ve hatalarından kurtulan bir geliştirici ve iyi RYO oyunları yapma konusunda da hırslılar. İlk iki Pathfinder oyununda, özellikle de başlarda çok başarılı işler çıkaramamış olsalar da bir sonraki oyunlarıyla onların üzerlerine çıkabileceklerini düşünüyorum.

YORUMLAR
Stardust
28 Mayıs 2022 11:05

Harika bir haber. Umudum vardı böyle bir oyun yapacaklarına dair, gerçek oluyor gibi. Eksiklerine rağmen Pathfinder'ı severek oynamıştım. Owlcat de eksiklerden ders alıyor gibi görünüyor. Bunun da üzerine katarak iyi bir Starfinder oyunu görürüz umarım.

Parolamı Unuttum