PC için Game Pass, Beta Sürecinden Çıkarken Fiyatı Da İkiye Katlanıyor

Beklenen haber geldi

Xbox Game Pass for PC, geçtiğimiz yıl başladığı beta sürecinin sonuna gelmiş görünüyor; önümüzdeki hafta artık betadan çıkılacağı duyuruldu.

PC için Game Pass, bildiğiniz üzere belirli bir abonelik ücreti karşılığında kütüphanesinde yer alan 100’den fazla oyuna erişim imkanı sunan bir sistem. Microsoft’un oyuncular adına yaptığı en iyi işlerden birisi olduğunu söylemek mümkün. Beta sürecinde aylık 5$ / ülkemiz için için aylık 15 TL gibi bir fiyatla erişim sağlanabiliyordu bu sisteme -ki bu makul kabul edilebilecek bir ücret, özellikle de sunduğu oyunlar göz önünde bulundurulduğunda.

Ancak her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi bu sürecin de sonuna geldik. Önümüzdeki hafta beta süreci sona erecek ve aylık abonelik ücreti 10$’a yükselecek, ülkemiz için de 30 TL gibi bir fiyat söz konusu olacak.

Dün sizlerle EA Play’in de Game Pass’e dahil olacağı haberini paylaşmıştık. İkisi bir arada düşünüldüğünde halen çok cazip bir abonelik olduğu söylenebilir. Ama tabii 15 liraya alışan oyuncuların fiyat hakkında eleştirileri olacağı da bir gerçek :) En azından yıllık paketlerle indirimli satın alma imkânı sunulursa o zaman daha bile karlı olur bizler için.

PC için Game Pass, 17 Eylül tarihiyle birlikte beta sürecini noktalıyor.

YORUMLAR
yusufulas
10 Eylül 2020 12:34

Sadece 2-3 haftalık süreçte bile güncel olarak eklenen aklıma gelen Crusader Kings 3, Wasteland 3, Resident Evil 7, Tell Me Why, Star Renegades (2 gün önce çıktı), vs. gibi oyunlar varken ve uzun zamandır süren üyeliğim boyunca gördüğüm kadarıyla gelecek oyunların da bunları aratmayacağını düşünerek  30 TL'den şikayet etmek mantıksızlıktan başka bir şey olmaz.

Bir tek Wasteland 3 fiyatı bile 7 ay aboneliğe bedel ki (30 TL üzerinden hesapla) öncesinde ve şu an oynadığım oyunları düşünürsek Gamepass alacaklı çıkar. :)

Decypher
yusufulas
10 Eylül 2020 15:51

15 liraya alışınca 30 liraya burun kıvıracak çok kişi olacak, ona benim hiç şüphem yok :) Ama biraz düşününce bunun yine de nasıl inanılmaz hesaplı bir sistem olduğunu anlatmaya gerek bile yok. Çok istediğin bir oyun mu çıktı, 300-400 lira bayılmak yerine 30 liraya bir aylık Game Pass aç, dilediğin gibi oyna bitir.


Parolamı Unuttum