PC Oyunları, Sony'nin Gelirlerine Büyük Katkı Sağlamış

Diğer kategorisi yıllık gelir rekoru kırdı

Sony'nin PlayStation oyunlarını PC'ye de getirme kararının ne kadar doğru olduğunu, firmanın Diğer kategorisindeki satışlardan elde ettiği gelirdeki artışta da net olarak görmek mümkün. Yapılan açıklamaya göre Sony'nin Diğer kategorisinde elde ettiği satış geliri 2.5 milyar doları aşmış durumda.

Bu gelir kaleminin içerisinde PC oyunları, aksesuarlar, kontrolcüler (DualSense Edge dahil) ve PSVR 2 bulunuyor.

2019 mali yılında Diğer kategorisinden elde edilen gelir 1.3 milyar dolardı.

2020 mali yılında Sony Horizon Zero Dawn ile PS oyunlarını PC pazarına getirmeye başladı ve o sene Diğer kategorisinin geliri 1.5 milyar dolar oldu.

2021 mali yılında 1.7 milyar dolara yükselen gelir (Days Gone ve God of War etkisi diyebiliriz), 2022 mali yılında ise bu gelir 2.5 milyar doları geçmiş durumda.

Elbette bu gelirde aslan payı PC oyunlarına ait değil. Örneğin PSVR2'nin yaklaşık 300 bin civarı sattığını biliyoruz, bu da sadece bu aksesuardan bile yaklaşık 170 milyon dolar geldiğini gösteriyor. Kontrolcü ve diğer aksesuarların satışı da satılan PS5 sayısı arttıkça artıyor. Ancak yine de bu başarıda PC oyunlarının da katkısı bir hayli büyük. Sonuçta 2022 mali yılı aynı zamanda en fazla PS oyununun PC'ye geldiği yıl oldu (Spider-Man Remastered, Miles Morales, Returnal, Uncharted, The Last of Us).

Sony daha önce PC oyunlarından 2022 mali yılında elde etmeyi beklediği gelirin 300 milyon dolar olduğunu açıklamıştı. Muhtemelen sonuçta bundan biraz daha fazla gelir elde etmiş olmalılar, ama Diğer kategorisindeki kalemlerin ayrı ayrı gelir tablolarının yayınlamadıkları sürece bizimkisi sadece bir tahmin olarak kalacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum