PC'de Horizon Zero Dawn'ı Satan Alanların %35'i Oyunu PS4'te De Oynamış

Oyunun yaklaşık 500 bin sattığı söyleniyor

Horizon Zero Dawn'ın PC versiyonu çıkışını yapalı sadece 5 gün oldu ama buna rağmen SteamSpy'daki istatistikler oyunun 200 bin ile 500 bin arasında satış yaptığını gösteriyor. Bildiğiniz gibi takip siteleri artık bu tür aralıklarla veriyorlar satış rakamlarını. Ancak SteamSpy'ın daha net verilerine erişebilenler bu sayının 426 bin civarında olduğunu söylüyorlar. Yani çok yakında oyunun SteamSpy sayfasındaki satış aralığının 500 bin - 1 milyon arasına çıktığını göreceğiz.

Bu 500 bine yaklaşan satışın %35'ini ise oyunu PlayStation 4'te oynamış olanlar oluşturuyor. Playtracker verilerine göre "double dipper" denilen, yani oyuna birden fazla konsol/bilgisayarda sahip olanların sayısı Horizon Zero Dawn genelinde ortalamanın bir hayli üzerinde seyretmiş. Hatta öyle ki, Horizon Zero Dawn'ı geçebilen tek oyun Grand Theft Auto V ki zaten kendisi 135 milyon satışla durdurulamayan bir güç haline gelmiş durumda.

Açıklanan bu veriler, oyunun henüz çok fazla "saf PC oyuncusunu" çekemediğini de gösteriyor aslında. PS4'te oyunu oynamış ama Complete Edition satın almamış olan oyuncuların da PC'de bu fırsattan faydalanmış olabilecekleri düşünülüyor.

Oyunun satışları elbette bu sayılarla sınırlı kalmayacak, ayrıca daha ilk haftasındaki bir oyun için bu satış ivmesi hiç de fena değil. Çoğu oyuncu şu an oyunu PC'de satın almak için hataların ve optimizasyonun düzeltilmesini bekliyor, ilk bir iki yamanın ardından satışlar da muhtemelen hız kazanacaktır.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum