PewDiePie Özür Videosu Yayınladı

Ünlü Youtuber, ağzından kaçırdığı bir kelimeyle ''ırkçılık'' suçlamalarına maruz kalmıştı.

Dünyaca ünlü Youtuber PewDiePie yakın zamanda Twitch yayınlarına başladı. Bundan üç gün önce bir arkadaşıyla canlı yayında PlayerUnknown's Battlegrounds oynarken küfürlerle birlikte Amerika'da siyahî vatandaşları aşağılama anlamına gelen ve N ile başlayan bir kelimeyi ağzından kaçırdı. Arkadaşı her ne kadar durumu toparlamaya çalışsa da PewDiePie ertesi gün ''ırkçı'' olarak anıldı.

PewDiePie'ın Başı Yine Irkçılık Suçlamasıyla Dertte!

Bu olaydan sonra Firewatch geliştiricisi Campo Santo'nun kurucusu Sean Vanaman, Twitter üzerinden PewDiePie'yı kınadı ve Firewatch videolarını kaldırmasını istedi. Ayrıca Campo Santo'nun ileride çıkacak oyunlarını da oynatmayacaklarını ve diğer oyun geliştiricilerine de aynı yöntemi yapmalarını söyledi. Bunun üzerine PewDiePie, Firewatch videolarının hepsini Youtube kanalından sildi.

Bu yılın başlarında Nazi'lerle ilgili video çeken Youtuber'ın başı derde girmişti. O video yüzünden Disney ile anlaşması bitmişti. PewDiePie'ın yakın zamanda yaşadığı bu olayla Youtube ortaklığının da tehlikeye gireceği düşünülüyor. 

Birkaç gün sessiz kalan PewDiePie, sonunda bir özür videosu hazırladı ve yayınladı. Videoda geçmişteki tartışmalardan ders almadığını, kendini toparlaması gerektiğini, farkında olmadan o kelimeyi söylediğini belirterek herkesten özür diledi. 

Özür videosunu alta bırakıyorum Oyungezerler. Türkçe altyazıyı açarak izleyebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum