Phantom Liberty'de Vefat Eden Bir Aktör Yerine AI Seslendirme Kullanılmış

Viktor Vector AI Edition

Bloomberg'in haberine göre Cyberpunk 2077'nin geliştirici ve yayıncısı CD Projekt, Phantom Libery genişleme paketinde ana oyunda seslendirme yaptıktan sonra vefat eden bir aktörün yapay zeka ile yeniden yaratılmış sesini kullanmış.

Popüler Polonyalı dublaj sanatçısı Miłogost Reczek oyunda Viktor Vektor'ü seslendirdikten sonra 2021 yılında vefat etmiş. CD Projekt de Phantom Liberty'de Viktor Vector için böyle bir çözüm bulmuş.

Aslında bir diğer seçenek de Viktor'u seslendiren aktörü değiştirmek, sonra da ana oyunda Reczek'in seslendirdiği diyalogları bu yeni aktörle baştan seslendirmekmiş. Ama CD Projekt bu seçeneği beğenmemiş, çünkü Reczek'in Polonya'nın yetiştirmiş olduğu en yetenekli seslerden biri olduğunu ve performansının da etkileyici olduğunu düşünüyorlarmış.

Bunun yerine Respeecher ses klonlama yazılımı kullanarak Reczek'in sesi yeniden yaratılmış.

CD Projekt elbette bunun için Reczek'in ailesinden izin almış, hatta aktörün çocukları bu fikre oldukça destekleyici yaklaşmışlar.

Oyun sektöründe yapay zeka teknolojilerinin kullanımı hala tartışma konusu. İzinsiz biçimde kullanım olması durumunda bunun büyük sıkıntılar doğuracağı da şüphesiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum