Phil Spencer, 'Konsol Zammı İçin Uygun Zaman Değil' Diyor

Microsoft'un ajandasında şimdilik zam yok

Sony, Ağustos ayında dünya çapındaki ekonomik gelişmeleri gerekçe göstererek PlayStation 5 fiyatlarına zam yapmıştı. Sony'nin zam haberinin ardındansa Microsoft ve Nintendo cephelerinden zam yapma planlarının olmadığı açıklaması gelmişti.

Xbox patronu Phil Spencer, CNBC'ye verdiği röportajda Microsoft'un günümüz koşullarının konsol fiyat stratejisinde değişiklik yapmak için uygun olmadığını, ama bunun gelecekte de zam yapmayacakları anlamına gelmediğini söyledi.

"Asla 'asla şunu yapmayacağız' diyemeyiz. Ama bugün konsollarımıza baktığımızda değerin inanılmaz önemli olduğunu düşünüyoruz. En düşük fiyatlı konsolumuz Series S'in pazardaki konumunu seviyoruz. Yeni oyuncularımızın yarısından fazlası Series S sayesinde bize katıldı.

Şunu da kesinlikle söyleyebilirim ki bugün için konsollarımızın fiyatlarını yükseltme gibi bir planımız yok. Oyuncuların ekonomik zorluklardan geçtiği ve belirsizlikler yaşadığı bu tür bir iklimde konsollarımızın fiyatlarını yükseltmenin doğru hamle olmadığını düşünüyoruz."

Aslında analistlere göre PS5 konsol fiyatlarındaki artış, satışlara minimal ölçüde etki edecek. Muhtemelen aynısı Xbox konsollar için de geçerli olurdu. Ama buna rağmen Microsoft, zaten ekonomik sıkıntı yaşayan kişilerin bir de bu bakımdan sıkıntıya girmesini istemediğini belirterek doğru bir strateji izliyor diyebilirim kendi adıma.

YORUMLAR
doksanlariozleyenadam
16 Eylül 2022 16:54

xbox fanboyları bile gidip playstation alıyor tabi yapmazlarhepsi elde kaldı geçen mediamarkta gittim xboxlar raflarda çürüyor ps5in boş kutularını koymuşlar raflara. 

Parolamı Unuttum