Phil Spencer, Sony'nin Stratejisini Eleştirdi

'Xbox'ın küçülmesini istiyorlar'

Phil Spencer katıldığı Second Request podcastinde Activision Blizzard satın alımının yoluna taş koymak isteyen Sony'e yüklendi. Xbox'ın patronu, Sony'nin tüm büyüme stratejisinin 'Xbox'ı küçültme' fikrine dayandığını söyledi.

"Sony konsoldaki hakimiyetini korumaya çalışıyor. Büyüme stratejileri Xbox'ı daha küçük hale getirmeye dayalı. Sony'nin sektöre bakışı bizden çok farklı. Oyunlarını aynı gün PC'ye getirmiyorlar, kendi oyunlarını yayınladıklarında kendi abonelik servislerine de koymuyorlar." diyen Spencer, Sony'nin Activision Blizzard satın alımını engellemeye çalışmasından rahatsız.

Sony, konsoldaki hakim pozisyonunu korumak için anlaşmanın kabul neden kabul edilmemesi gerektiğini savunmaya çalışıyor ve tutundukları tek şey de Call of Duty. Dünyanın en büyük konsol üreticisi, o platformda çıkmaya devam edeceğini söylediğimiz bir seri için itiraz ediyor. Ama bu hem seçim hem de erişim yoluyla tüketicilere büyük fayda sağlayacak bir anlaşma." diyor Spencer.

Sony, konsolların en çok satan oyunlarının başında gelen Call of Duty'nin Microsoft konsollarına özel olmasından korkuyor. Ancak Microsoft daha satın alım teklifinden beri böyle bir niyetleri olmadığını, aksine oyunları daha fazla kişiye eriştirmek istediklerini söyleyip duruyor. Hatta hem Sony'e, hem Nintendo'ya, hem de Steam'e önümüzdeki 10 yıl boyunca Call of Duty oyunlarının platformlarda yayımlanması için anlaşmalar bile teklif edildi. Microsoft, onca seneden sonra Nintendo'ya bile tekrar Call of Duty serisini kazandırmayı planlıyor, bu durumda da Sony'nin iddialarının gücü gün geçtikçe zayıflıyor tabii.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum