Çin Hükümeti, Plague Inc.'i App Store'dan Kaldırdı!

Oyunun, Çin yasalarını ihlal ettiği ifade edilmiş.

Dünyayı saran corona virüsü salgının sıfır noktası olan Çin, gerçek ve sanal dünyada önlem seviyesini artırıyor. Corona virüsü ile satışları zirve yapan Plague Inc., geçtiğimiz gün ani bir karar ile Çin'in App Store'u üzerinden kaldırıldı. Bu flaş kararın ardından yapımcı Ndemic Creations'dan bir açıklama geldi.

Çinli oyuncular adına üzgün olduğunu ifade eden firma, Çin Merkez Siber İşler Komisyonu Ofisi tarafından "yasa dışı içerikler barındırdığı" gerekçesi ile oyunun App Store'dan kaldırıldığını ifade etti. İşlerin çığırından çıktığını açıklayan firma bu yasaklamanın henüz corona virüsü kaynaklı olup olmadığını bilmediklerini de sözlerine eklemiş.

Ndemic ekibinin ve Plague Inc.'in tüm yetkililer ile bir arada çalıştığını ve global sağlık örgütlerine destek verdiğini vurgulayan yapımcı ekip, oyunun Çin dışındaki versiyonlarına verilen desteğin sürdürüldüğünü de ifade etmiş. Ndemic, Çin Merkez Siber İşler Komisyonu Ofisi ile bir arada çalışarak sorunu çözmeye çalışacak.

Plague Inc.'in son dönemlerde sık sık tartışılıyor olmasının sebebi belli. Fakat corona virüs salgınının etkisi sadece Plague Inc. ile sınırlı değil.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum