PS5 İçin Kapak Üreten PlateStation Sahneden Çekiliyor

Sony’nin hamlesi sonrasında bütün siparişler iptal

Yeni konsol için gün saydığımız bu dönemde merak edilen konulardan birisi de PS5’in farklı renk seçenekleri sunup sunmayacağı. Halihazırda resmi olarak ilan edilen bir alternatif bulunmuyor, en azından çıkışında beyaz bir konsol bizleri bekliyor. Ama bunun için alternatifler üreten bir firma vardı. Vardı diyorum, çünkü Sony’den gelen hamlenin ardından siparişlerini iptal ederek geri adım attı.

Daha önce PlateStation5.com adıyla satış yapan CustomizeMyPlates.com, Sony’nin olayı yasal mercilere taşıyacağını belirten uyarısının ardından PS5 için alternatif kapak üretimini durdurdu.

Sitenin yetkilileri piyasaya çıkış yapamadan önce durumu incelediklerini, Sony’nin kapaklara ilişkin sadece beklemede olan patentleri olduğunu gördüklerini ve bunun da bir sorun teşkil etmeyeceğini düşündüklerini söylemişler.

Sonrasında Sony’nin avukatlarının kendileriyle irtibat kurarak telif haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle PlateStation5 isminin değiştirilmesini istediğini ve bu değişikliği yapmanın sorunu çözeceğine inanmışlar, bu yüzden sipariş almaya ve üretime devam etmişler. Ancak Sony bir kez daha devreye girip PS5 kapaklarının da fikri mülkiyet kapsamında olduğunu söylemiş ve üretime devam edilmesi halinde konuyu yasal mercilere taşıyacağı uyarısında bulunmuş. Sonuç olarak da firma geri adım atmak ve üretimi iptal etmek zorunda kalmış.

Demek ki böyle bir yola çıkmadan önce patent ve telif hakları için yasal bir anlaşma sağlamak lazımmış, bunu da öğrenmiş oldu PlateStation5'in yaratıcıları.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum