PlatinumGames, Kickstarter'da Fırtına Gibi Esti

The Wonderful 101 hedeflenen miktarlara hızla ulaştı

PlatinumGames dün gece 2013 yılında Wii U'ya özel yayınladığı The Wonderful 101'i diğer konsol ve PC'lere taşımak için bir Kickstarter kampanyası başlattı. Kampanyanın koyduğu hedef 50 bin dolardı ancak sadece 1 saat içinde The Wonderful 101 için yapılan bağışlar 500 bin doları aştı, bu sabah saatlerindeyse toplanan miktar neredeyse 1 milyon dolara yaklaşmıştı.

The Wonderful 101: Remastered'in koyduğu ilk hedef 50 bin dolar toplandığı taktirde oyunun Switch için de çıkacak olmasıydı. Bu hedefe zaten dakikalar içinde ulaşıldı. Sonrasında 250 bin dolara Steam, 500 bin dolara ise PS4 versiyonları hedeflerini de rahatlıkla aştı oyun.

PlatinumGames kısa süre önce Tencent'ten yüklü bir yatırım almıştı, buna rağmen neden Kickstarter kullandıkları yolundaki soruya The Wonderful 101: Remastered planlarının bu anlaşmanın öncesine dayandığını ve bu yüzden yatırımdan gelen paranın bu projenin geliştirme maliyetleri için kullanılmayacağını söylemiş. Hem bu sayede PlatinumGames kendi oyununu kendi başına yayınlamış olacak.

The Wonderful 101: Remastered'ın Kickstarter kampanyası 6 Mart tarihine kadar devam edecek ve oyunun Nisan ayında dijital olarak çıkış yapacağı belirtilmiş. Bu da aslında PlatinumGames'in oyunu çoktan ilgili platformlar için geliştirmeye başladığını gösteriyor, zaten yaptıkları açıklamada da "verdiğimiz tarihlere son derece güveniyoruz ve bağışçılarımıza oyunlarını kısa süre içerisinde alma garantisi veriyoruz" demişler.

Oyunun en ilginç bağış ödüllerinden biri 100$ üstü bağışlarda çıkıyor: Hideki Kamiya tarafından Twitter'da engellenmek :) Eğer arzu ederseniz Kamiya Twitter'dan sizi de etiketleyerek bir mesaj atacak ve sonsuza kadar engelleneceksiniz. Bu ödül opsiyonelmiş, yani istemezseniz Kamiya sizi engellemeyecek tabii ki.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum