PlatinumGames, Scalebound'u Diriltmeyecek

Günün birinde Scalebound görsek bile işin içinde Platinum olmayacak

2013 yılında duyurulduğunda büyük merak uyandıran, 2017'de ise iptal edildiğini öğrendiğimiz Scalebound'u günün birinde görebilecek miyiz diye merak edip duruyorduk. Bayonetta ve NieR: Automata'nın yaratıcısı PlatinumGames'in bu oyunu PC ve Xbox One için Microsoft tarafından yayınlanacaktı.

Bundan yaklaşık iki ay önceyse, iptal edilmiş Scalebound projesi için Nintendo'nun devreye girdiği ve oyunun Switch exclusive olarak diriltileceği iddia edilmişti.

Şimdiyse PlatinumGames stüdyo başkanı Atsushi Inaba'dan gelen açıklamalar Scalebound'un diriltileceği yönündeki haberleri yalanlıyor - en azından işin içinde kesinlikle PlatinumGames'in olmadığını artık biliyoruz. Yani günün birinde bu oyun Switch'e gelirse dahi Platinum'un elinden çıkmış olmayacak.

Inaba, VGC'ye verdiği röportajda iptal haberinin ardından tüm suçun Microsoft'a yüklenmiş olmasından duyduğı rahatsızlığı da belirtmiş - Inaba'ya göre her iki tarafın da başarısız olduğu noktalar var ve suç her ikisine de ait.

"Hayranlarımızın iptal haberi yüzünden Microsoft'a yüklendiklerini görmek bizim için de kolay değildi. Çünkü gerçekte, geliştirilmekte olan bir oyun yayınlanmadıysa bu her iki tarafın da başarısız olduğu anlamına gelir. Bizim de daha iyi yapmış olmamız gereken kısımlar vardı, eminim ki Microsoft'un da yayıncı partner olarak 'keşke daha iyisini yapsaydık' dediği kısımlar vardır. Çünkü hiç kimse bir oyunun iptal olmasını istemez."

Inaba oyun geliştirmeniz zor bir iş olduğunu ve her iki tarafın da bu olaydan ders çıkardığını söylüyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum