PlayStation 4'ün The Playroom'u İle Robotlar Salonu Basacak!

PlayStation Camera hünerlerini sergilemeye başladı.

Xbox One ile birlikte evimizi işgal edecek Kinect'in neler yapabildiğini az çok öğrenmiş olmamıza rağmen, hala PS4'ün ek aksesuarı olan kameranın neler yapabildiğini bilmiyoruz pek.

İçindeki teknoloji hakkında bile bildiklerimiz 1280x800 çözünürlükte iki kameraya ve dört yönlü mikrofona sahip olduğu. Sonrasında geliyor muğlak cümleler. Dualshock 4'ün arkasındaki ışıklı şeridi algılayıp, bölünmüş ekran oyunlarında sizi doğru tarafa alabilecek, yerinizi algılayıp hareket algılayıcı görevini yerine getirebilecek.

İşte bu noktada "The Playroom" videosu giriyor işin içine. Hepsi olmasa da, kameranın (Adı PlayStation Camera bu arada) ve Dualshock 4 ile ilişkisinin bir kısmını gördük.

Özellikle Dualshock 4'ün dokunmatik panelinin kullanımını, buradaki hareketlerin ekrana yansıyışını net bir şekilde görebiliyorsunuz. Bir noktada havada uçan robot kullanıcının yüzünü tanıyor ve saçlarını yakıyor. Demek ki sadece hareketi değil, bir dereceye kadar vücut parçalarını da algılayabiliyor alet.

Bunun dışında zaten beden ve çevreyi birbirinden ayırışını saymıyoruz, onu yapamasa ayıp olurdu birazcık artık bu nesilde. Yine Dualshock 4'ün jiroskopunu ve ışık barının durumunu kameranın algılayışını robotların kola sıkıştığı demoda görebiliyoruz. Tümüyle bakıldığında, güzel bir çalışmaya benziyor.

Ama biraz dikkatli incelediğinizde, fark ettiğiniz şeyler var. Her ne kadar "Actual PS4 Footage" dense de, eğer bu tür sistemlerle haşır neşir olduysanız, kullanıcının sürekli ekrana bakmak zorunda olduğunu biliyorsunuzdur. Gerçek dünyada olan bir şey yok çünkü (holograma geçmediğimiz sürece). Bu sebeple gerçek dünyada dönüp robota bakarak kol sallamanın gerçeklikle alakası yok. Ama onun dışında gördüğümüz şeyler gayet olası ve "gerçek" duruyor.

Genel tahminler, The Playroom'un Playstation Camera ile birlikte gelecek ücretsiz bir oyun olduğunu söylüyor. Bize de mantıklı geliyor. O nedenle de çıkış tarihini 2013'ün sonları olarak söylemekte zarar görmüyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum