PlayStation 4’ün 2.00 Güncellemesi Sağlam Değişikliklerle Geliyor

Adı da var hem.

PS4’ün 2.00 güncellemesi, yani kod adıyla Masamune yakında gelecek. Hatta bünyesinde bulunanları daha önceki haberlerimizde sizlerle paylaşmıştık.

Ama net bilinen Share Play, YouTube desteği ve temaların ötesinde başka güncellemeler de içeriyor 2.00 güncellemesi.

Bunların en başında belki de USB’den müzik dinleyebilme özelliği geliyor. Artık oyun oynarken oyuncular, kendi USB belleklerindeki müzikleri fonda çalabilecekler. MP3, MP4, M4a ve 3GP formatlarını destekleyen bu sistem keyifli bir eklenti olacak.

Zaten temalar ekleniyor ama, bunun dışında aynı PS3’te olduğu gibi arka fonun rengine de müdahale edebileceğiz artık. Toplamda yedi renk olacak: Altın sarısı, mavi, kırmızı, yeşil, mor, pembe ve gri.

Ülkemizde pek kullanılmayan Live From PlayStation uygulaması da güncellemeler elde edecek. Artık “Featured” ekranıyla daha fazla ilginizi çeken şeyler bulabileceksiniz.

Oyun kütüphanemiz ve kaydettiğimiz içeriklerin gösterimi de elden geçiriliyor. Artık en çok kullanılan 15 oyun ya da uygulama sıralanacak. Aynı zamanda sıralamaya dair farklı seçenekler ve filtreleme seçenekleri de bizleri bekliyor olacak.

Yine çok fazla kullanmıyor olsak da sesli komutlarda da gelişmeler var. Artık “All Commands” diyerek tüm komutları listeyebilir, gerekli olanı kullanabilirsiniz. Tabii yayın başlatmak ve bitirmek için de çeşitli komutlar sisteme ekleniyor.

Son olarak da PlayStation Plus üyelerine sunulan ücretsiz oyunlarda “Kütüphaneye ekle” seçeneği geliyor. Böylelikle bir oyunu kütüphanenize, o oyunu indirmeden de ekleyebileceksiniz. Sabit diskinizde yer teşkil etmeyecek.

Masamune ‘nin çıkış tarihi hâlâ tam olarak bilinmiyor ama Sony’nin yoğun bir şekilde üstünde çalıştığı belli. Çünkü bu gördüklerimiz, hâlâ güncellemenin tam listesi değil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum