Playstation 4 Kıl Payı Farkla 2018 Yılının En Çok Satan Konsolu Olmayı Başardı

Nintendo Switch'i burun farkıyla geçmeyi başardı

Eğer sitemizi sıkı takip ediyorsanız, PS4 ve Nintendo Switch arasındaki kapışmadan haberiniz vardır. Aylardır birincilik için birbiriyle kıyasıya yarışan konsollar, 2018 yılının en çok satan iki konsolu oldu. Sony ve Nintendo'nun resmi satış rakamlarını açıklaması ile beraber ikilinin arasında hangisinin daha çok sattığını da öğrenmiş olduk.

PlayStation 4, burun farkı ile Nintendo Switch'i geçmiş durumda. Nintendo'nun rekorları alt üst eden konsolu 2018 yılında 17.4 milyon satış rakamına ulaşarak toplamda 32.3 milyon ünite satmış oldu. Sadece Black Friday - Noel sezonlarında 9.4 milyon satış rakamına ulaşan Nintendo, Playstation'ı burun farkıyla elinden kaçırdı.

Nintendo'nun nefesini ensesinde hisseden Sony ise 2018 yılında toplamda 17.7 milyon PS4 satmayı başaradı. Toplamda 94.2 milyon ünite satılan PS4, Switch'in zirve yaptığı zaman aralığında 8.1 milyon adet satış yaptı.

2019 iki firma için de oldukça ilginç geçecek. Sektörün istatistikçi isimleri bu sene tepeye Switch'in oturacağını söylüyor. PS4'ün pazardaki miadının dolacak olmasına kesin gözüyle bakılırken yeni nesil konsolların beraberinde ne getireceğini hep beraber göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum