PlayStation 4'ün Yeni Bombası - Samuray Macera Oyunu Ghost of Tsushima

Sucker Punch'ın yeni projesi kan, ter ve büyük maceralarla dolu olacak gibi!

 Sony PlayStation, beklentilerimizi büyük oranda karşıladı. Paris Game Week'i dolu dolu geçiren PS4 için yeni oyunlar duyurulurken merakla beklediğimiz yapımlardan da haberler aldık. 

Bu yeni oyunlardan biri de Ghost of Tsushima ve Japon derebeyliklerinin döneminde geçiyor. Ghost of Tsushima'nın yapımcı koltuğundaysa Sly Cooper ve Infamous serisi gibi yapımlarla tanıdığımız Sucker Punch var. Yani oyunun macera kısmının büyük oranda doyurucu olacağını şimdiden söylesek yanlış olmaz. Ancak fragmandan anladığımız kadarıyla pişmanlıklarla dolu, sevdiklerini korumayı başaramamış, onurlu (tabii adım adım kenara atacağız bu onuru) bir samurayı oynayacağız. Bu da yeni bir kefaret ve intikam macerası demek. Atmosfer farklı olsa da bu konu çokça işlendiği için kısmen riskli bir yaklaşım diyebiliriz. Bunun yanı sıra bu tip karanlık bir öykünün duygusal ağırlığının altından kalkmak da zordur. Sucker Punch umarım her anlamda bizi tatmin edecek bir yapıma imza atar.

Sadece PlayStation 4 için çıkış yapacak olan Ghost of Tsushima'nın konusu ise şu şekilde:

"Sene 1274. Japonya'nın efsanevi savunucuları Samuray savaşçıları etrafa korku saçan Moğol İmparatorluğu'na karşı Tsushima Adası'nı savunmaya çalışıyor. Moğol İmparatorluğu gittiği her yere katliam ve yıkım getiriyor. Bu düşmana karşı onurlu taktiklerin bizi zafere götürme şansı yok. Samuray geleneklerimizi terk etmeli ve bir "Hayalet" gibi olmalıyız, yeni savaş taktikleri geliştirmeliyiz. Japonya'nın özgürlüğüne giden keşfedilmemiş bir yol bulmalıyız!"

> God of War - Yeni Oynanış Videosu
> Last of Us 2'den Yeni Sinematik (Türkçe)

PlayStation'dan fragmanın yanı sıra bazı konsept çalışmaları da paylaşıldı. Onları da hemen aşağıda bulabilirsiniz sevgili Oyungezerler.

ghost-of-tsushima-1

ghost-of-tsushima-2  ghost-of-tsushima-3

ghost-of-tsushima-4

YORUMLAR
Parolamı Unuttum