Playstation 4 ve Playstation VR İçin Until Dawn: Rush of Blood Duyuruldu

Bize VR korku oyunlarıyla gelin işte böyle!

Until Dawn markasının durduğu yerde durmayacağı belliydi ve yeni oyunu Until Dawn: Rush of Blood'ın duyurusu Paris Games Week'te yapıldı.

Ancak çoğumuzun görünce şaşırdığı bir oyun oldu Rush of Blood çünkü kendisi hem oynanış biçimi olarak bayağı farklı hem de bir Playstation VR oyunu.

Rush of Blood birinci şahıs kamerasından oynanıyor. Bildiğimiz anlamda bir FPS mi yoksa kameranın kendi kendine hareket ettiği, bizim silahı vs. komuta ettiğimiz bir on-rain shooter mı olacak şu an pek belli değil. Kameranın otomatik hareket ettiği, bizim silahı vs. komuta ettiğimiz bir on-rail shooter olacak.

Hikâye olarak da ne işleyeceği belli değil ama yukarıdaki karakter kimilerinize tanıdık geliyordur. Ayrıca aşağıya iliştirdiğim videoda oyunun yapımcılarından Simon Harris'in "yarattığımız dünya, karakterler ve mekânlar tamamen farklı bir şekilde kullanılabilir" gibi bir söylemi var. Özellikle "karakterler" sözüne dikkat. Nasıl olur bilemiyorum, sonuçta oyunda kimin hayatta kalıp kalmayacağını oynayışımız belirliyordu. Hikâye devam mı eder, yeniden yapım gibi mi olur, nasıl olur söylemek zor.

Ancak Simon Harris aynı zamanda "Until Dawn'ı Until Dawn yapan şeylerin başında yaptığımız anlamlı seçimler vardı. Oyundan bunları çıkarırsak bir anlamı olmaz." diyor. Güzel söylemiş.

Bahsettiğim video şöyle:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum