PlayStation 5 İle İlgili Neler Öğrendik?

Duyanlar duymayanlara anlatsınlar:)

Yeni nesil Playstation’ın PlayStation 5 olarak adlandırıldığı ve 2020’nin sonunda bizlerle olacağı sonunda resmi olarak ilan edildi. Ama bugünün PS5 ile ilgili haberleri bununla sınırlı değildi, yeni konsol hakkında detaylar da paylaşıldı.

İlk olarak merak edilen özelliklerden birisi ile başlamış olayım; PS5, donanım destekli ‘ray tracing’ özelliği sunacak. Daha önce de ray tracing destekleyeceği söylenmişti, ancak bunun yazılımsal olarak sunulabileceği de iddialar arasındaydı. Bunun donanımsal olarak desteklenen bir özellik olacağını öğrenmiş olduk.

Yeni konsolun sistem mimarisinden sorumlu Mark Cerny tarafından paylaşılan bir başka bilgi de SSD yapısı ile ilgili. PS5’te oyunların belirli bölümlerini ayrı ayrı yüklemek veya canımız istediğinde bazı bölümlerini silmek imkanımız olacakmış. Bunu sağlayan ise, verinin SSD üzerine konumlandırılış biçimi. Mesela, 'Ben sadece tek kişilik senaryo kısmı ile ilgileniyorum' diyorsanız veyahut multiplayer ile ilgili kısımları yüklenene kadar beklemek istemiyorsanız sadece tek kişilik senaryo bölümünü yükleyip oynayabileceksiniz.

PS5 ile gelecek olan yeni kontrolcünün henüz bir adı olmasa da özellikleri hakkında bazı izlenimler aktarılmış durumda. Artık daha hassas, oyundaki farklılıkları daha iyi yansıtan bir kontrolcümüz olacakmış. Ok ile tüfek kullanımındaki farklılığı da, buz ile çamur yüzeyler arasındaki ayrımı da hissettirecek bir kontrolcüden bahsediliyor. USB Type-C bağlantısı bulunan bu kontrolcü, DualShock 4'e göre bir miktar daha ağır olacakmış, ama halihazırdaki Xbox kontrolcüsüne göre hafif olduğu söyleniyor.

Cerny'nin paylaştığı diğer bir bilgi ise, optik sürücü hakkında. PS5’te 4K Blu-ray disk okuyucu bulunacak. PS4’te yer almıyor oluşu bir miktar eleştirilmişti. Görüyoruz ki yeni nesilde bunu es geçmemişler. Cerny, böylece oyunların 100GB’lık diskler kullanabileceğini söylüyor. Yani, RDR 2’nin PS5 versiyonu tek diskte gelebilir :)

Yeni bilgiler geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz. Yakından takipteyiz...

YORUMLAR
İses
15 Ekim 2019 13:56

Oyungezer 2 gündür yeni bilgi veya haber gelmiyor iflas mı ettiniz yoksa. 

Parolamı Unuttum