PlayStation 5'e 1440p Desteği Geliyor

Sistem betası başladı

Sony Interactive Entertainment PlayStation 5'in bugün yayınlanmaya başlayan sistem yazılımı beta testine dair detayları paylaştı. Bu güncellemeyle birlikte uzun zamandır talep edilen bir yenilik geliyor PlayStation 5'e, o da 1440p desteği.

1440p HDMI video çıkış desteği sayesinde 2K monitöre veya televizyona sahip olan oyuncular artık oyunları oynarken bu çözünürlüğü seçebilecekler. 1440p desteği olan oyunlarda doğal 1440p çıkış alacakken, 4K gibi daha yüksek doğal çözünürlüğe sahip oyunlarda da 1440p çıkışan supersampling sayesinde daha iyi anti-aliasing göreceksiniz.

Bu beta ile gelen bir diğer yenilik ise Gamelists adını taşıyor. Bu klasörler sayesinde oyunlarınızı daha rahat organize edebileceksiniz. Liste başına 100 oyun sınırı olmak üzere 15 farklı liste oluşturabileceksiniz bu sistemde.

Betada yeni sosyal özellikler, 3D ses ile stereo sesi aynı ekranda kıyaslama seçeneği gibi çeşitli yenilikler de mevcut.

PS5 beta erişimi yine bir önceki sistem yazılımı betasında olduğu gibi sadece ABD, Kanada, Japonya, İngiltere, Almanya ve Fransa'daki seçili katılımcılara sunulacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum