PlayStation 5'in Kullanılabilir Depolama Alanı 664 GB

Acaba yeterli gelir mi?

Geçtiğimiz günlerde Xbox Series X'in kullanılabilir depolama alanıyla ilgili kesin bilgiler edinmiştik, buna göre konsolun 1 TB'lık depolama alanının kullanıcılar tarafından kullanılabilecek kısmının 802 GB olduğunu öğrenmiştik. Konsolun işletim sistemi ve sistem dosyaları yaklaşık olarak 200 GB civarında bir yer kaplıyormuş. Ancak bu 1 TB'lık hard diskinin 780.9 GB'ını kullanabildiğimiz Xbox One X'e göre bir ilerleme anlamına da geliyordu.

Şimdiyse PlayStation 5'in kullanılabilir depolama alanı ortaya çıktı. PlayStation 5'in SSD'si bildiğiniz gibi 1 TB değil, 825 GB. İşletim sistemi ve sistem dosyalarını düştüğümüzde geriye oyunculara 664 GB'lık bir yer kalıyor.

Konsolda hazır yüklü olan Astro's Playroom'u kaldırırsanız da ekstradan 2.4 GB yer kazanıyorsunuz.

Günümüz oyunlarının git gide daha çok yer gerektirdiğini düşünürsek, 664 GB'lık boş yer oyuncular için bir miktar sıkıntı yaratabilecek gibi görünüyor. Microsoft'un bu konuda güzel bir çözümü var, destekleyen oyunlarda oyunların belli parçalarını ayrı ayrı kaldırabileceksiniz. Örneği bir oyunun çok oyunculu kısımlarını oynamıyorsanız (örneğin Call of Duty), bu kısımları kaldırarak yer tasarrufu yapabileceksiniz. Ya da hikaye modunu bitirdiğiniz bir oyunun hikaye kısımlarını çıkarabilecek, farklı dillerdeki seslendirme dosyalarından kurtulabileceksiniz.

PlayStation 4 Pro'nun depolama alanı 1 TB'dı, hatta 2 TB'lık özel versiyon da hazırlanmıştı. Ancak PlayStation 5 mekanik diskler yerine SSD'ye geçiş yaptığından daha büyük depolama cihazı çok daha yüksek maliyet anlamına geliyor, o yüzden uzunca bir süre farklı depolamaya sahip bir PS5 modeli göremeyebiliriz.

YORUMLAR
cavegamer3530
6 Ekim 2020 09:32

Bendeki fat ps 4 1 tb ya la keşke çıkışta dahili 2 tb hdd de olsaydı 10000 tl verince insan herşey olsun istiyor

sSnake
5 Ekim 2020 19:13

Görseldeki PS5 OGZ Edition'mı? 

Decypher
sSnake
6 Ekim 2020 13:25

Her PS5 haberinde aynı görseli kullanmaktan sıkılmıştım :D Bir de PS4'ün depolama alanı daha yüksek olduğundan bu mashup resim çok hoşuma gitti ama senin hatrın için değiştireyim.

sSnake
Decypher
6 Ekim 2020 16:15

Teşekkürler efenim. Evet katılıyorum orijinal PS5 tasarımından daha güzel ve ergonomik görünüyordu.


Parolamı Unuttum