PlayStation 5'in Toplam Satışları 41,7 Milyona Ulaştı

3 ayda 3,3 milyon daha satmış

Yeni nesil konsolların çıkışının üzerinden 2,5 yılı aşkın bir süre geçti ve bu süre içerisinde PlayStation 5’in gayet iyi bir satış performansı sergilediğini söylemek mümkün; hem de pandemi dönemine denk gelen dönemde yaşanan zorluklara rağmen.

Sony’nin paylaştığı mali durum verilerine göre; son 3 aylık dönemde de bu performans artarak devam etmiş ve 30 Haziran itibariyle toplam PS5 satışları 41,7 milyona ulaşmış durumda. Bu 3 aylık dönemde toplamda 3,3 milyon PS5 satılmış -ki geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 900.000 civarında daha fazla satış yapıldığı görülüyor.

Buna ek olarak başka bazı istatistikler de paylaşmış Sony. Yine 30 Haziran 2023 itibariyle, aylık aktif PSN kullanıcı sayısının 108 milyona ulaştığı, bunun da geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 5 milyonluk bir artışa karşılık geldiği söyleniyor.

Bu 3 aylık dönemde, PS4 ve PS5 için satılan toplam yazılım (oyun vs) sayısının 56,5 milyon olduğu, bunun da 9,3 milyonluk bir artış anlamına geldiği belirtilmekte. Birinci parti içerikler için ise, 6,6 milyon gibi bir satış miktarı söz konusuymuş.

Bütün bu veriler, Sony için işlerin yolunda gittiğine işaret ediyor. Önümüzdeki aylarda yine benzer bir performans görecek miyiz bakalım.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum