PlayStation Avrupa’da Onlarca Kişi İşten Çıkartıldı

PS5 duyurusuyla aynı zamana denk gelmesi ilginç olmuş…

Sony bir süredir yeniden yapılanma içerisinde. Bir süredir bununla ilgili haberler geliyor. Şubat ayında PlayStation Avrupa yöneticisi Jim Ryan’ın Sony Interactive Entertainment CEO’su olarak görevlendirilmesi, geçtiğimiz günlerde Sony Worldwide Studios Başkanı Shawn Layden’ın görevinden ayrıldığının duyurulması üst yönetimdeki değişiklikler olarak gündem olmuştu. Fakat değişiklikler yönetim katı ile sınırlı değil anlaşıldığı kadarıyla.

Yeniden yapılanma süreçlerinde bazı birimlerin kapanması, bazılarında küçülmeye gidilmesi gibi durumlar yaşanabiliyor ve bu da doğal olarak bazı çalışanlar için işlerini kaybetmek anlamına geliyor. Sony için de benzer bir durum söz konusu gibi görünüyor. Gelen son haberlere göre SIE Europe branşında onlarca kişi işten çıkartılmış bu hafta başında. Aynı gün SIE America yöneticilerinin Londra’ya gelip PS5 ile ilgili yeni detayları ve organizasyon şemasındaki yeniden yapılanmayı da muhatapları ile paylaştıkları söyleniyor.

Zamanlama, planlanmış bir şey olmasa da manidar görünüyor. Bir yandan yeni nesil konsol duyurulurken bir yandan da onlarca kişi işten çıkartılıyor. Bugüne kadar Kuzey Amerika, Avrupa ve Japonya birimlerinin eşit düzeyde birimler olarak faaliyetlerini yürüttükleri bir uygulama söz konusuydu. Ancak bundan sonra Sony’nin ABD branşı daha üst bir pozisyonunda tanımlanacak gibi görünüyor.

Bakalım bundan sonraki gelişmeler çalışanlar ve tüketiciler için ne gibi sonuçlar doğuracak. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum