PlayStation Plus, Oddworld: Soulstorm Satışlarında Yıkıcı Etki Yaratmış

100 bin indirilme beklerken 4 milyon indirilmek

Oddworld serisinin yaratıcısı Lorne Lanning, en yeni oyunu olan Oddworld: Soulstorm'un PlayStation Plus ile birlikte verilmiş olmasının oyunun satışları açısından yıkıcı bir etki yarattığını söyledi. Lanning bu durumdan hiç de memnun değil gibi.

Xbox Expansion Pass podcastine konuşan Lanning, stüdyosu Oddworld Inhabitants'ın PS Plus ile ücretsiz verilen oyunun 50 bin ile 100 bin arasında indirileceğini tahmin ettiklerini, ama oyunun 4 milyonun üzerinde bir indirme sayısına ulaştığını söylüyor. Lanning bu beklenmedik popülaritenin oyunun potansiyel satışlarını yediğini ve stüdyonun bu yüzden büyük bir gelirden olduğunu düşünüyor.

Başlarda PS Plus anlaşmasının bir gereklilik olduğunu düşünmüş ama yine de başlarda PS5 konsolların sayısının düşüklüğü yüzünden bu konuda kararsız kalmış. Nihayetinde ekip olarak buna karar vermişler ve o zamanlar bunun iyi bir anlaşma olduğunu düşünmüşler.

"En fazla satabileceğimiz aldığımız paradan daha azdı... Çıkışta herhalde 50 bin, belki de 100 bin satardık. Bunlar düşük rakamlardı çünkü piyasada çok fazla PS5 yoktu."

Ancak oyunun çıkış tarihinin Nisan ayına kaydırılması işleri değiştirmiş. "Nisan'a kaydığımız için PS5'te en fazla indirilen oyun olduk, dört milyona yakındı ve tamamen ücretsizdi çünkü hepsi de abonelerdi. Yani bu bizim için çok yıkıcı oldu."

Gizlilik anlaşmaları gereği geliştiriciler PS Plus anlaşmalarından ne kadar aldıklarını açıklayamıyorlar, tek bildiğimiz Sony'nin oyunu servise eklemek için tek seferlik bir ödeme yaptığı. Ancak benzer bir örnek olarak Microsoft'un Marvel's Guardians of the Galaxy'i Game Pass'e eklemek için 5 ile 10 milyon dolar arasında ödeme yaptığı söyleniyordu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum