PlayStation Plus'ın Türkiye Fiyatları Belli Oldu

Mevcut aboneler orantılı yükseltme ücreti ödeyecekler

Bildiğiniz gibi PlayStation Plus 22 Haziran tarihinde değişiyor ve PlayStation Now ile birleşiyor. Yeni PlayStation Plus ile sunulan üç farklı üyelik planından birini seçebileceksiniz. Servisin Türkiye fiyatları ve detayları da belli oldu.

PlayStation Plus duyurusunun yapıldığı tarihte olası fiyatlarla ilgili tahminlerimizi yazmıştık, bunların büyük ölçüde tuttuğunu söyleyebiliriz :)

Buna göre:

  • PS Plus Essential - aylık 40 TL - üç aylık 100 TL - yıllık 240 TL
  • PS Plus Extra - aylık 60 TL - üç aylık 165 TL - yıllık 400 TL
  • PS Plus Deluxe - aylık 70 TL - üç aylık 190 TL - yıllık 460 TL

Tabii burada asıl merak edilen konu halihazırda uzun süreli PS Plus abonelikleri olanların hangi koşullarda üst paketlere geçebileceğiydi. Sony bu konuda hala net bir açıklama yapmadı, indirim yüzdesini belirtmedi. Sıkça sorulan sorular kısmında bu soruya verilen cevap şöyle:

Üyeliğinizi yükselttiğinizde mevcut üyeliğinizin kalan süresini istediğiniz düzeye yükseltmek için orantılı bir ücret alınır. Örneğin beş ay önce 12 aylık bir üyelik satın aldıysanız ve üyeliğinizin sona ermesine yedi ay varsa kalan yedi ayınızı istediğiniz plan düzeyine yükseltmek için orantılı bir yükseltme ücreti ödemeniz gerekir.

Burada orantılı ücretten ne kast ediliyor, aradaki farkı vermeniz mi isteniyor yoksa üst paketlere indirimli olarak mı sahip olacaksınız, o kısmı henüz muamma. Bana sanki aradaki farkı isteyecekler gibi geliyor, yani tahminim doğruysa 5 aylık PS Plus aboneliğiniz kaldıysa aylık 20 lira farktan 100 lira vererek bu süreyi PS Plus Extra'ya dönüştürebileceksiniz demektir.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum