PlayStation 4 NEO Gün Yüzüne Çıktı

PlayStation 4.5 değil, PlayStation NEO!

PlayStation 4.5 iddiaları ile gündemden düşmeyen Sony'nin yeni konsolu PlayStation 4 NEO ile ilgili detaylar yabancı medya tarafından sızdırıldı.

Belirtilenlere göre temelde PS4 NEO, standart PS4'e göre daha iyi grafikler sunabilen bir konsoldan öteye gidemeyecek. Donanım kısmında PS4 NEO'da 2.1Ghz hızında 8 çekirdekli Jaguar işlemci yer alacak. GPU'nun ise 36 adet işlem birimi üzerine kurulacağı ve 911Mhz hızında çalışacağı ve 8GB'lık GDDR5 belleğe sahip olacağı söyleniyor.

Sony tarafı PlayStation 4 ile PlayStation 4 NEO için çıkış yapacak oyunların aynı seviyede olacağını garanti ediyormuş. Yani bu bağlamda PlayStation 4 NEO'ya özel oyunlar geliştirilmeyecek. Aradaki tek farkın, PlayStation 4 NEO'ya sahip olan kullanıcıların oyunları daha iyi grafiklerde oynaması olarak gösteriliyor. Hatta oyunların grafik ayarlarında Medium ve High gibi sınıflandırmalar da olacak.

Söylentilere göre geliştirici ekipler önümüzdeki Ekim ayından sonra oyunlarına PlayStation 4 NEO desteğini ekleyebilecekler. İlgili konsolun raflarda yer alma süreci ise 2017 yılı olarak gösteriliyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum