Playtonic, Xbox Game Studios'a Katılacağı İddialarını Yalanladı

Ateş olmayan yerden duman çıkmış

Dün ResetEra üzerinden yayılan bir söylenti vardı, buna göre X019'da Xbox Game Studios'un Playtonic'i satın aldığının açıklanacağı iddia ediliyordu. Bu söylentileri kızıştıran şey ise Mumbo, Mingy ve Jinips gibi klasik Banjo karakterlerinin yaratıcısı, çizer ve animatör Ed Bryan'ın Playtonic'e katıldığı haberiydi.

Bu haberin üstüne Ed Bryan kendi Twitter'ından paylaştığı mesajda "bunu tekrar kullanmayı planlamıyordum" diyerek siyah çantasının resmini paylaştı ve çantanın üzerinde yarım da olsa Microsoft logosu görünüyordu. Playtonic'in Birleşik Krallık'ta kayıtlı ismini Playtonic Games Development Limited olarak değiştirmesi de dikkat çekiyordu.

Ancak Playstonic, bugün yayınladığı açıklamayla söylentilere nokta koydu. "Duymak istediğiniz haber olmadığını biliyoruz ama çıkıp da bunu açıkça söylememizin en iyisi olduğunu düşündük. Yeni bir Banjo-Kazooie oyunu üzerinde çalışmıyoruz ve bağımsız bir stüdyo olmaya devam edeceğiz" diye başlayan açıklama şöyle devam ediyor:

"O ayı ve kuşla birlikte yeniden çalışmayı çok isteriz ama bu bizim elimizde olan bir şey değil. Yine de stüdyo olarak gelişmeye devam edecek, yaptığımız oyunlarda elde ettiğimiz tecrübeleri geleceğe taşıyacak ve umuyoruz ki seveceğiniz yeni karakterler ve maceralar yaratacağız.

Bizden duymak istediğiniz şey bu değilse üzgünüz. Aslında ilk başta Ed Bryan'ın çantasının ciddi 'kanıt' olarak kullanılmasını oldukça komik bulmuştuk ama bu konuda net bir açıklama yapmamanın adil olmadığını düşündük."

Bu açıklamanın üzerine X019'da Playtonic haberi alırsak da ilginç olur tabii :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum