Pokémon GO Oyuncularına İlk Saldırı Gerçekleşti

Zaytung değil gerçek!

Kabul edelim hepimiz böyle bir haberi bekliyorduk. Hatta arkadaşlar arasında iddiaya girenler bile olmuştur. Ne yazık ki Pokémon GO oynayanlara ilk saldırı gerçekleşti.

Olay hiç kimsenin beklemediği bir ülkede, muasır medeniyet Avustralya'da gerçekleşti. Sydney'in Rhodes semtinde gerçekleşen olay interneti şaşırttı. Küçücük bir parkta her gece toplanan 1000 küsür kişiden rahatsız olan mahalleli polise şikayette bulundu. Fakat polis sadece gürültü yapanları uyardı ve kimseden dağılmasını istemedi. Beşinci günün şafağında daha fazla dayanamayan semt sakinleri kalabalığa yumurta ve su balonu attı. 

İsmini vermek istemeyen biri Buzzfeed'e verdiği demeçte "Özellikle zor bulunan bir Pokémon çıktığında çok fazla gürültü yapıyorlar, uyutmuyorlar. Oyun çok güzel ve eğlenceli olabilir, insanları bir araya getiriyor olabilir fakat biz sabah kalkıp işe gideceğiz biraz daha saygılı olmaları gerekiyor" dedi. Parkın en büyük özelliği tam dört adet PokéStop'un kesişme noktası olması. Benim bile kalkıp gidesim geldi oraya 4 tane çok fazla yahu! 

Doğruyu söylemek gerekirse ben güzide ülkemizde gerçekleşeceğini düşünüyordum bu olayın. Zaten altyapı müsait, karşıt sesler çıkmaya başladı. Her sene yeni yıla ilk giren ülke olan Avustralya yine bir ilke imza attı. 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum