Pokemon GO'nun Gür Orman Etkinliğinde Bizleri Neler Bekliyor?

Alola'nın Master Ball girmemiş ormanlarına yolculuk

Aloha! Sevgili Oyungezerler. Çok soğuk bir Mart ayını artık havaların ısınması umuduyla arkamızda bırakmaya hazırlanıyor. Baharın gelişiyle birlikte yeşillik hayatımızı sarıp, sarmalarken Pokemon dünyasında da çiçekler yeşermeye başladı. Mart ayının başıyla birlikte Pokemon GO'da Alola Sezonu başladı. Alola'nın yazları meşhur olsa da bahar döneminde de bu adaların bize sunacağı çok fazla şey var. Özellikle tüm Pokemonları yakalamak isteyen oyuncular için havaların ısınması pek çok Pokemon'un yuvalarından çıkması anlamına geliyor, PokeToplarınızı hazırlayın çünkü beraber Gür Orman'a gidiyoruz. 

Alola Sezonu'nun ikinci özel araştırması Akala Adası olacak ve bu sayede Tapu Lele ile de tanışma şansına erişeceğiz. 22 Mart günü başlayan ve 29 Mart günü sona erecek olan Gür Orman etkinliği önümüzdeki hafta sonu yani 26 Mart Cumartesi ve 27 Mart Pazar günlerinde zirve yapacak. Bakalım bu Master Ball girmemiş Gür Orman'ın bizlere sunacağı sürprizler neler?

Pokemon GO'ya Yeni Pokemonlar Eklenecek Mi?

Gür Orman etkinliğiyle birlikte Pokemon GO dünyası üç yeni Pokemon ile daha tanışmış olacak. Bunlardan ilki bir çimen Pokemonu olan Fomantis. İkinci olarak ise Fomantis'in evrim geçirmiş hali Lurantis ile karşılaşacağız ve son olarak akınlar sayesinde Tapu Lele de yakalanabilir hale gelecek. Bu sayede Pokedex'i tamamlamak isteyen oyunculara da yeni bir uğraş gelmiş oldu. Hazır havalar da ısınmaya başlıyorken şöyle 3 yıldız bir Lurantis'i ekibinize katmak isteyebilirsiniz. 

Etkinliğin hafta sonunda ise bir başka çimen Pokemon'u Cottonee adeta oyunu işgal edecek. 26-27 Mart tarihlerinde haritanızda bolca Cottonee görmeye hazır olun. Tabii ki bu kadar yoğun bir Cottonee istilası beraberinde Parlak Pokemon ihtimalini de epey yükseltiyor. 50 tane şeker ve bir güneş taşı yardımıyla Cottonee'yi evrim geçirtip Whimsicott da yapabilirsiniz. Çimen/Peri tipi olan Whimsicott özellikle Ejderha tipi düşmanlara muhteşem bir Pokemon. 

Gür Orman'da Hangi Pokemonlarla Karşılaşırız?

Pokemon oyunlarında ormanlar her zaman vahşi Pokemonlar için bir cennet olmuştur. Çok uzun seneler önce Red/Blue oynarken ilk ormanımız olan Virdian Ormanı'na girip uzun çalılarda az Pikachu aramamıştım. Şimdi artık çalılara girmeye gerek kalmadan her türlü Pokemon pat diye önümüze çıkıyor. Gür Orman Etkinliği boyunca aşağıdaki Pokemonlar daha sık bir şekilde karşımıza çıkacak.

Diğer Pokemonlara ek olarak kendinizi şanslı hissediyorsanız parlak bir Pinsir yakalama ihtimaliniz de Gür Orman Etkinliği boyunca normalin daha üzerinde olacak. Benzer bir durum hafta sonu gerçekleşecek park etkinliğinden bağımsız olarak Cottonee için de geçerli. Eğer halen Hoothoot'unuzu Noctowl yapmadıysanız fırsat bu fırsat. Hatta eğer şanslıysanız ekibinizde parlak bir Noctowl bile olabilir. 

Gür Orman Etkinliği Akın Rehberi 

Pokemon GO'da bir etkinlik gerçekleştiği zaman akınlar oldukça değerli bir hal alıyor. Gür Orman'ın da kendine has bazı akınları olacak. 1-3-5-Mega olarak dört farklı kategoride çeşitli Pokemonlar siz ve arkadaşlarınız tarafından yakalanmayı bekliyor. Akınların listesini aşağıda görebilirsiniz;

Oyuna ilk defa gelen Tapu Lele'yi normal bir yoldan yakalamayı zaten kimse beklemiyordu ve kendisi beş yıldızlı bir akın olarak bu hafta oyunda yer alacak. Ayrıca güçlü bir ekibiniz ve bolca arkadaşınız varsa Mega Charizard Y için de şansınızı deneyebilirsiniz. 

Alan Araştırmalarının Ödül Pokemonları Kimler?

Pokemon oyunlarında ormana giriş yapmadan önce ufak bir araştırma epey faydalı olacaktır. Her Pokemon oyununda olduğu gibi GO'da da professörler kendileri yerine bu araştırmaları biz eğitmenlere yaptırıyor. Tabii karşılığını bolca vererek. Gür Orman Etkinliğinde yapacağınız alan araştırmalarıyla birlikte bolca Pokemon ile karşılaşacaksınız. Gerekli alan görevlerini yaptıktan sonra karşınıza çıkacak olan Pokemonlar şu şekilde;

Eğer oyuna ilk kez eklenen Fomantis'i gezerken bulamadıysanız bu görevlerde karşınıza çıkma ihtimali epey yüksek. Diğer Pokemonlara ek olarak parlak bir Paras veya parlak olmayan düz bir Parasect de yine alan araştırması görevlerinin ardından karşınıza çıkabilir. Ayrıca Gür Orman Etkinliği boyunca yapılacak özel süreli araştırma da size bolca Bitki türü Pokemon olarak geri dönüş sağlayacak. 

Alola'nın bu yoğun ve sık ormanları Pokemon anlamında da epey bereketli geçecek gibi gözüküyor. Martın sonu bahardır diyerek havaların ısınmaya başlamasını bu etkinlikle kutlayabilirsiniz. Tüm bu Pokemonların yanı sıra normal bildiğimiz Pokemon GO kuralları da oyunda geçerli olacak. Arceus sizinle olsun sevgili Oyungezerler, bileğinize kuvvet.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum