Portal 2’ye İlham Veren Indie Oyun Tag: The Power of Paint Artık Steam’de

Bedava oyun, en sevdiğimden :)

Her iki Portal oyunu da eğlenceli oyunlardı. Portal 2, ilk oyunda beğenilen noktaları geliştirerek devam ederken, arada farklı bağımsız yapımlardan da esinlenmişti. Bu esin kaynağı indie oyunlardan birisi de bir öğrenci projesi olarak ortaya çıkan Tag: The Power of Paint adlı bir oyundu; Portal 2’nin jel mekaniği bu oyundan esinlenerek oluşturulmuştu. Bu oyun da en sonunda Steam’deki yerini aldı.

Tag: The Power of Paint; 2009 yılında DigiPen Institute of Technology öğrencileri tarafından geliştirilmiş bir oyun. Birinci şahıs kamera açısından oynanan bir bulmaca-platform oyunu. Etrafı çeşit çeşit renge boyuyorsunuz ve zeminlerde veya duvarlarda kullandığınız renkler farklı şeylere imkan veriyor; mesela bir yüzeyden sekebiliyor, bir yerden kayabiliyor bir duvara tırmanabiliyorsunuz.

Çok kısa süren bir oyun, yarım saatten az bir sürede bitirilebiliyor. Ama sonuç olarak Portal 2 için ilham kaynağı olmuş bir projeden bahsediyoruz. Olur da bir göz atmak isterseniz, Steam sayfasına şuradan ulaşabilir, ücretsiz olarak kütüphanenize ekleyebilirsiniz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum