PowerWash Simulator Oynayanların Ruh Hali İyileşiyormuş

Oxford Üniversitesi öyle diyor

Oyunların ne oyuncular üzerinde ne gibi etkileri olduğu üzerine çeşitli akademik çalışmalar yapılıyor son yıllarda. Bunlar arasına bir yenisi daha eklenmiş bulunuyor. 

Oxford Üniversitesi, 2022 yılında oyunun geliştiricisi FuturLab ile bir iş birliğine giderek PowerWash Simulator'ın oyuncuların mental durumlarını nasıl etkilediğiyle ilgili bir araştırma başlatmıştı. Bu çalışmanın sonuçları da paylaşıldı. Buna göre araştırmaya katılan oyuncuların %72'si PowerWash Simulator oynarken ruh hallerinde bir iyileşme olduğunu söylemişler.

Bu araştırmaya 40 civarında ülkeden 8.500'den fazla oyuncu katılmış. Oyun için bildirimlerle 162.325 değerlendirme paylaşılmış bu süreçte. Oyuncular büyük oranda, oyunu oynarken oyuna başladıkları ana göre daha iyi hissettiklerini belirtmişler.

Araştırmacılar, bunu kitap okumak, müzik dinlemek veya alışverişe gitmek gibi diğer boş zaman/eğlence aktivitelerinde görülen değişimle kıyaslanabilecek bir veri olarak değerlendiriyorlar.

Sonuç olarak, oyunların olumlu etkileri bir akademik çalışmayla daha kayıt altına alınmış oldu. Darısı yeni çalışmaların başına.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum