Prey'in Yapımcılarına Göre PC'de Demoya Gerek Yok Çünkü Steam Var...

Demo sadece konsollara çıkmıştı...

 5 Mayıs'ta oyuncularla buluşacak olan Prey'in demosu geçtiğimiz hafta çıkmış, ancak demo sadece Xbox One ve PlayStation 4'te yer almıştı. Oyunun demosunu PC'de oynamak isteyenler ise Prey'in Steam sayfasında paylaşılan sistem gereksinimleri ile yetinmek zorunda kaldı. Arkane'in dili Dishonored 2 ile daha önce yandığı için bu sefer biraz daha dikkatliler, ancak bu da fazla dikkatli olmak gibi geldi sanki.

Arkane Studios'un CEO'su ve kurucularından biri olan Raphael Colantonio, AusGamers'e verdiği demeçte "Bu sadece kaynaklarımızı kullanma ile ilgili aldığımız bir karar. Hem PC, hem de konsollarda demo yapamayacaktık. Seçim yapmak zorundaydık. Hem zaten PC'de Steam var. Steam kullanıcıları bir oyunu iki saatten fazla oynamadıkları sürece iade edebiliyorlar ve bu zaten demo gibi bir şey." ifadelerini kullandı.

> Bethesda, Prey for the Gods'ın Adını Zorla Praey Yaptırdı

Colantonio'nun haklı olduğu noktalar olsa da Steam'deki oyun iade sisteminin bir demo olduğunu düşünmüyorum. Pek çok oyuncu da benimle aynı fikirde. En başta demo yaklaşık 13 GB yer kaplıyor. Yani az buz değil bu veri alanı. İndirmesi ayrı dert, Türkiye'de yaşadığımız için kota sıkıntısı ayrı bir dert. Üstelik sadece iki saatlik bir oyun süresi var ve bu demoyu oynayabilmek için cebinizde para olması gerekiyor. Halbuki herhangi bir demoyu istediğiniz zaman açıp tekrar tekrar oynayabilirsiniz. Nadiren zaman kısıtlamalı demolar paylaşılır. 

> Prey'in Çıkış Fragmanı Yakıyor!

> Bethesda E3 2017'de İki Yeni Oyun Duyuracak

Tecrübeli oyun geliştiricisi aynı zamanda oyunun konsol sürümlerinden PC'ye portlanmadığını, PC sürümünün baştan sona geliştirildiğini de sözlerine ekledi. Oyunun Dishonored 2'nin aksine minimum sorunla çıkacağını da söyledi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum