Protestolar NBA'in Ardından Espor Dünyasına Da Sıçradı

ESL One: Cologne yarı finalistleri maça çıkmayacak

ABD'de George Floyd ile başlayan protestolar uzun süredir devam ediyor. Polis şiddetine karşı düzenlenen protestolar, geçtiğimiz günlerde Wisconsin'de bir polis tarafından vurularak öldürülen Jacob Blake ile birlikte tekrar alev aldı. Olayın ardından NBA oyuncuları maçlara çıkmayı reddederek durumu protesto etti.

Aynı isyan bayrağı espor saflarında da çekilmiş durumda. Bu hafta sonu oynanacak ESL One: Cologne'un yarı finalistleri olan Team Liquid ve Chaos FC, ortaklaşa aldıkları karar ile birlikte maça çıkmayacaklarını açıkladı. Bu kararı resmi Twitter hesaplarından duyuran Kuzey Amerikalı temsilciler, yaşanan sorunun "bir parçası olmayı reddettiklerini" belirtti.

"Şimdi oyun oynamanın zamanı değil" başlıklı oldukça sert bir mesaj yayınlayan Chaos FC, oyun dünyasının da bu sorunun bir parçası olduğunu vurguladı. Team Liquid ise yayınladığı mesajda Chaos FC'nin kararına katıldıklarını ve yarı finalleri oynamayacaklarını açıkladı. İki takımın kadrosunda da Asya kökenli Amerikalı oyuncular bulunuyor. 

Şimdilik ESL One: Cologne'un resmi sitesinde diğer yarı final maçı olan Evil Geniuses ve Furia maçı görünüyor. Turnuvanın ülkemizde DMAX tarafından yayınlanacağının açıklandığını da hatırlatalım.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum