PS Plus Mayıs 2019 Oyunları Belli Oldu

Bağımsız yapımlarla mutlu olma sanatında bu ay...

PS Plus Mayıs 2019 oyunları açıklandı sevgili Oyungezerler. Bu ay What Remains of Edith Finch ve Overcooked ziyaret edecek konsollarımızı.

What Remains of Edith Finch'i daha önce pek çok kez gündeme getirmiştik. Belki tekrara düşüyorum ama "yürüme simülasyonu" denilen türde aslında ne kadar etkileyici bir oyun çıkarılabileceğinin örneğidir benim nazarımda. Böyle düşünen sadece ben değilim herhalde. Nitekim Metacritic'te PS4 versiyonu için paylaşılan 65 incelemenin ortalaması 88 puan, 310 oyuncu değerlendirmesinin ortalaması da 8,2 puan. Opencritic'te paylaşılan 105 incelemenin ortalamasının da 88 puan olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla, bugüne kadar oynamamış olanlar adına Finch ailesinin dramatik hikayesini tecrübe etmek için güzel bir fırsat olduğunu söylemek mümkün.

Overcooked, gayet eğlenceli bir co-op aşçılık oyunu. Sevimli grafikleriyle yüzünüzde tebessümler açtırması bir yandan, siparişleri yetiştirmek için koştururken yaşadığınız heyecan öbür yandan, eş dost keyifle oynanacak bir oyun. Metacritic'te PS4 versiyonu için paylaşılan 24 incelemenin ortalaması 78 puan, 87 oyuncu değerlendirmesinin ortalaması da 7.9 puan. Opencritic'te paylaşılan 56 incelemenin ortalaması da 79 puan olarak görünüyor.

Kendi adıma iki oyunun da güzel olduğunu düşünmekle beraber, PS + oyunları açısından son 2 ayın oyunseverleri çok tatmin etmediğini de belirtmek durumundayım. Bunda en büyük etken paylaşılan oyun sayısının ikiye düşmesi ve bunun yanında listede beklenen tarzda büyük oyunlara yer verilmemesi.

Bakalım önümüzdeki aylarda tablo nasıl şekillenecek. Merakla bekliyoruz. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum