PS Store Kullanıcıları Ülke ve Dil Bilgilerini Değiştirebilecekler

Şu an sadece Avrupa ülkelerinde geçerli...

Sony, sonunda Playstation Store'da kullanıcıların bölgelerini ve tercih edilen dil bilgilerini değiştirmelerine imkan veren bir düzenleme yaptı. Ancak şu an için kısıtlı bir bölgede geçerli olduğunu belirtelim.

Şu anda sadece Avrupa bölgesi için geçerli olan bu düzenlemeye göre, kullanıcılar Playstation Network ID'leri için tanımlı bölgeyi ve dili kendileri seçebiliyorlar. Microsoft'un önceden beri sunduğu bu özellik, Sony tarafından sunulmuyor, kullanıcılar için bölge kilidi uygulanıyordu.

Henüz, uygulamanın kapsamının ne olacağı ile ilgili bir bilgi bulunmuyor. Avrupa bölgesi ile sınırlı kalıp kalmayacağı dahi belirli değil. Avrupa'daki yasal düzenlemeler şirketlerin ürünlerine bölgesel kilit uygulamaktan kaçınmalarını istediğinden böyle bir değişikliğe gidilmiş olabileceği düşünülüyor. Dolayısıyla, Avrupa ile kısıtlı kalacak bir uygulama da olabilir bu.

Bizi ilgilendiren kısmı ise Türkiye'nin bu gruba dahil olup olmayacağı. Malum, oyun fiyatlandırmalarında Avrupa ülkeleri içerisinde değerlendiriliyor ülkemiz. Şu halde bu uygulamanın Türkiye için de geçerli olmasını beklemek çok da anlamsız olmaz herhalde. Fiyatlandırmalarda Avrupa grubunda yer alıp bu tür uygulamalarda dışarıda kalmak pek de mantıklı görünmüyor buradan bakınca. Tabii esas olarak Sony'nin konuya nasıl yaklaştığı önemli. Bakalım önümüzdeki günlerde nasıl gelişmeler yaşanacak bu konu ile ilgili. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum