PS Store'da Bazı Oyunlara Fahiş Zam Geldi

Yeni normalimiz hayırlı olsun

Konsollarda yeni nesle geçişle birlikte çoğu stüdyonun oyun fiyatlarında 10$'lık bir artış olacak bildiğiniz gibi. Hatta Sony, geçen hafta yaptığı açıklamada birinci parti yeni nesil oyunlarının 70$ / 80€ fiyat etiketi taşıyacağını da açıklamış ve biz de bunu "PS5 oyunları buna göre bizde en az 700 lira olacak" şeklinde yorumlamıştık. Dün yaşanan gelişme, bu tahminimizi biraz iyimser bıraktı çünkü mevcut nesil oyunlarının fiyatları 700 liraya dayandı.

PlayStation Store'da mevcut olan oyunların bazıları, çok ciddi oranda zam gördü. Zamlar her oyuna uygulanmamış, şimdilik belli yayıncıların (örneğin EA ve Take-Two) oyunlarında görülüyor ama aradaki fiyat artışı cidden can sıkıcı boyutta.

Örneğin Marvel's Avengers cumartesi günü 429 lirayken, dün tam 250 lira zamlanarak 679 liraya yükseldi. Bu zam oranı yaklaşık olarak %60'a karşılık geliyor.

NBA 2K20 normalde 399 lirayken, yeni fiyatı 639 lira oldu. 240 lira bir artış, yine %60.

FIFA 20'nin fiyatı 429 liradan, 679 liraya sıçradı. Ama işin tuhaf kısmı PS4 ve PS5 için FIFA 21'in fiyatı hala 499 lira.

Need for Speed Heat'in eski fiyatı 459 lirayken, yeni fiyatı tam tamına 709 lira oldu.

Söz konusu oyunların Xbox Store fiyatlarında ise henüz bir değişiklik yok ama yarın ne olacağı belli olmaz tabii.

Tamam, ülkemizde yeni nesil konsolların ek vergiler yüzünden oldukça yüksek fiyatlara satılacağını biliyoruz. Ama oyunların fiyatlarını görünce konsol fiyatları dert etmeniz gereken en son şey diye düşünüyorum artık.

YORUMLAR
Lone Wolf
29 Eylül 2020 11:17

Bu fiyatlara kimse oyun moyun almaz. Ya yerel fiyatlandırmaya gidecekler, ya da Türkiye piyasasını Xbox'a kaptıracaklar. Başka bir ihtimal görmüyorum şu anda.

Lone Wolf
29 Eylül 2020 11:05

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

mescut
28 Eylül 2020 14:54

Biraz aklı olan insan zaten diğer birçok ülkeye özel fiyat uygulaması yapılırken, bizde neden yok diye kavga etmeliyken başka yerlere konu taşırsanız adamlar müstahak diyecektir zaten, döviz yükseldi o yüzden böyle sadece değil konu, konu Playstation Türkiye, İngiltere'ye bağlı ve onlar ne diyorsa onu uyguluyor, ki bizdeki psn fiyatları Euro değil, Sterlin ile satılıyor, geçen aylarda olay oldu bazı insanlara 10 Euro dağıtıldı psplus hesabı olanlara, 10 Euro 65-70 lirayken, bizde 50 lira verildi o fiyat, biraz takip edebilirseniz playstation Türkiye sadece isim olarak var, 3 ya da 4 yıl önce Rusya'da neredeyse 7 katından fazla dolar artışı oldu, o zaman Rusya'ya özel fiyata geçiş yapıldı, biz de öyle öyle gidip Rusya üzerinden alım yapmıştık, Endonezya da aynı durumda, yıllardır Türkçe diye alanlar oluyordu, sonra dolar artışıyla herkes başka ülkelere geçiş yaptı, digital hesapta vergi var ya da yok değil konu, ki yok, Aral gibi firmalar kutuluyla aynı çıkış fiyatı olsun diye digital o halde, konu bizde neden özel fiyat uygulaması yok da birçok ülkede var, playstation tr ne işe yarıyor, ben playstation kullandım kullanalı bu kavga var, konuyu bilenler zaten playstation tr'ye kızıyor, Aral'a kızıyor, biraz araştırma yaparsanız konu daha da net ortaya çıkacaktır...

sSnake
28 Eylül 2020 11:55

Daha durun bu ek vergileri bir de dijital oyunlara uygulamak akıllarına gelsin o zaman bırakın konsolu Steam'deki fiyatlar bile coşar. Gerçi hoş, ne kadar da zamlansa alan alıyor gerçeği de var. Senelerdir ekonomik kriz ülkenin normali iken, ekonomistlerin TV'de "ülkede ekonomik kriz var" demesi bile yasaklanmışken oyunlara zam gelmiş gelmemiş kimin umrunda olur ki. Oyunlara gelene kadar temel insani ihtiyaçlara gelen zamlara kimsenin gıkı çıkmazken oyunları kim önemseyecek.

Parolamı Unuttum